Zo-1 herstelde zich uitstekend van het eerste verlies, vorige week bij VUC. Dankzij twee vroege doelpunten liet het tegenstander studentenploeg Antibarbari al snel achter de feiten aanlopen. Geheel onnodig leek de thuisploeg toch nog even in de wedstrijd te komen, maar twee late Spartaanse treffers drukten het zichtbare verschil toch nog in de score uit.

De wedstrijd ging in een troosteloos decor van start. Regenbuien noodzaakten uitwijken naar het kunstgras-bijveld en dat werd ‘omzoomd’ door slechts ca 15 toeschouwers van iedere partij. Al na amper twee minuten hadden die van Spartaan’20 reden tot juichen. Een goede combinatie van Soufian Charraoui en Osman Tozlu bracht de bal voor het doel. Mustafa Dogan miste in eerste instantie, maar de hernieuwde voorzet werd door ‘Antibarbaar’ Joost Bruijsten hard langs zijn eigen doelman gewerkt. De verdediging van de thuisclub oogde onzeker en Spartaan’20 hield de druk erop. Eerst miste Simri Bendt nog de kans op 0-2, toen hij alleen op de doelman mocht afgaan maar op diens voeten mikte. Even later lag de 0-2 er toch in: een weggewerkte hoekschop werd opgevangen door Enes Ozturk en die mikte de bal vanaf ruim twintig meter langs de keeper tegen de touwen.

antibarb-sp20-06112016

Halverwege de eerste helft was Enes Ozturk bijna nogmaals trefzeker, maar zijn fraaie actie vanaf links eindigde met een schuiver voorlangs. Hierna liet Spartaan’20 de teugels wat vieren, zakte het spelpeil en speelde de wedstrijd zich tot de rust vooral op het middenveld af. Antibarbari creĂ«erde hoegenaamd niets en als er al eens een gevaarlijke, diepe bal dreigde, stond keeper Giovanni de Man goed op te letten en mee te verdedigen.

Na de thee was er niet direct de concentratie. Antibarbari kreeg direct vanaf de aftrap een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer, maar Giovanni redde uitstekend met de voet. Hierna was het spel weer volledig aan de Spartanen, die echter nalieten de wedstrijd in het slot te gooien door het missen van diverse fraaie kansen. Zo werd een voorzet van Mustafa Dogan voor een leeg doel door Simri Bendt over geschoten en raakte Osman Tozlu met een fraai afstandsschot de lat.

Min of meer uit het niets produceerde Antibarbari de aansluitende 1-2. Een indraaiende vrije trap werd door Eloin Delaney met het hoofd doeltreffend verlengd. Antibarbari bleek niet echt bij machte met een offensief te vervolgen, de snelle Spartaanse verdediging met aan het hoofd aanvoerder Dylan Vyent controleerde prima. De kansen voor Spartaan’20 bleven komen. Invaller Ersin Akdag volleyde fraai, maar net over, Soufian Charraoui en andere invaller Amin Nyali mochten samen op de doelman af maar begrepen elkaar niet in de afronding. De 1-3 kon echter niet uitblijven en tien minuten voor tijd liet Swendly Albertus zien hoe je wel afrondt in kansrijke positie. De 1-4 in de slotseconden van Soufian Charraoui was de kers op de taart. De goed leidende scheidsrechter Hollemans vond het hierna direct genoeg in de barre omstandigheden en liet iedereen de warme kleedkamer cq kantine opzoeken.

Doordat (in verliespunten) mede-koploper HVV verloor, is de eerste plaats nu in stevige handen. Komende zondag waken voor onderschatting tegen het laaggeklasseerde OHVV!