NieuwsNieuws 2018/2019Overlijdensberichten

Na een kort ziekbed is op 12 februari op 76-jarige leeftijd overleden

Allegonda Johanna Renes-Derksen,

voor haar vele bekenden bij Spartaan’20 gewoon Gon Renes

Echtgenoot Wim was gedurende twee decennia een van dĂ© gezichten van de club: van 1984 tot 2003 wedstrijdsecretaris van de jeugdafdeling, de spin in het web op elke zaterdag. In 2003 werd hij getroffen door een herseninfarct en in 2012 overleed Wim. Gon Renes was echt zo’n voorbeeld van jarenlange trouwe inzet voor de vereniging juist ĂĄchter de schermen. Kantinedienst en dan vooral in de keuken: vanaf eind jaren tachtig tot 2010 heeft ze ontelbare bakjes patat en snacks bereid op de drukke zaterdagen, bijna iedere zaterdagmiddag. Ze werd geĂ«erd met de titel Vrijwilliger van het jaar, maar moest vanwege de toenemende gezondheidsperikelen er een punt achter zetten. Op 1 januari 2015 was ze 25 jaar donatrice en ontving ze de zilveren S.

En Spartaan’20 was lang niet het enige waarvoor ze zich vrijwillig inzette: Gon Renes deed op vele fronten jarenlang vrijwilligers- en organisatiewerk in Zuidwijk. Ze werd hiervoor Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze bleef tot het laatst onze club volgen: vrijwel al onze facebook berichten werden door haar geliked. Spartaan’20 blijft Gon Renes veel dank verschuldigd voor alle inzet.

Wij wensen haar kinderen, kleinkinderen en verdere familie alle sterkte in het verwerken van dit verlies.

De afscheidsplechtigheid wordt gehouden op maandag 18 februari om 16.30 uur in de aula van crematorium Schollevaar, Burgemeester Schalijlaan 2 te Capelle aan den IJssel.