Wedstrijd verslag Spartaan’20 F2 – DHC F1 31-oktober 2015

Na de bekercompetitie, waar we een mooie 3 plaats behaalde, gaat het nu pas echt beginnen.
We zijn met onze F2 ingedeeld in de zware hoofdklasse, net als F1.
Dit betekent iedere week hard werken en als een team spelen voor een goed resultaat.
Door de hoge weerstand zullen de jongens zich nog beter ontwikkelen op voetbal, maar ook op mentaal gebied. Natuurlijk gaan we nog wel een paar keer tegen een grote nederlaag aanlopen, maar we zullen onze huid duur verkopen en laten zien dat Spartaan’20 F2 mee kan op het hoogste niveau van de F pupillen.
Vandaag de eerste thuis wedstrijd tegen de mannen uit Delft DHC F1. Nog geen verlies party in de bekercompetitie, dus gelijk een goede test waar we staan met de F2.
Het was natuurlijk heerlijk voetbal weer en veel publiek van beide kanten hadden er zin in.
Na de warming up en de peptalk van de trainer, ging het dan eindelijk beginnen.
Vanaf de aftrap was het meteen duidelijk dat F2 er zin in had, gelijk fel in de duels en eigenlijk kwam DHC niet aan voetballen toe. In de eerste 5 minuten moest de uitstekende keeper al een paar keer in actie komen om een doelpunt te voorkomen. De aanvallers Jasim en Joel hielden goed druk op de verdedigers van DHC en daar hadden ze moeite mee. Spartaan speelde geduldig en liet de bal goed rondgaan. Met de snelheid van Eric op het middenveld en zijn goede schoten, was het eigenlijk een wonder dat we niet al 2-0 voorstonden. Maar na 10 minuten was het dan toch raak. Na een goede opbouw van achteruit, kwam de bal bij Eric op het middenveld. Hij speelde over de grond diep Yassin in en liep goed door. Na een goede kaats plaatste hij de bal rustig in de bovenhoek 1-0. Een verdiende voorsprong qua veldspel en DHC was nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van Tex.
Na de voorsprong kwamen de mannen van DHC wat beter in hun spel. Hun gevaarlijke wapens zijn de 2 grote spitsen(maar tot heden hadden de verdedigers Emre, Adem en Schenk alles nog onder controle) en kwamen steeds gevaarlijker op de helft van Spartaan. Toch hield Spartaan’20 het betere van het spel en de ingevallen Bilal strooide een aantal keer met een heerlijk steekpasses op de spitsen, helaas stond keeper of 2 keer de lat in de weg.
Toch kwam DHC op gelijke hoogte na een counter over links won de aanvaller goed zijn duel en schoot de bal knap binnen in de verre hoek 1-1. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor de limonade.

In de rust had de trainer aangegeven dat het goed ging, maar nu is het de kunst om de werklust en beleving ook op te brengen in de 2e helft.
De tweede helft was qua voetbal niveau iets minder, maar er was van beide kanten veel strijd, pittige duels wat het aanzien meer dan waard was. Kansen bleven voor Spartaan’20, maar op de counter was DHC ook echt gevaarlijk. Na een diepe trap naar voren stond de aanvaller oog in oog met Tex, maar door prima uitkomen voorkwam hij een tegen doelpunt. Damian speelde weer een keer voorin en liet zien dat hij dat ook nog steeds prima beheerst. Met zijn snelheid en techniek hadden de verdedigers veel moeite. Vlak voor tijd was daar dan toch de verdiende voorsprong. De scheids floot aan de rechterkant van het doel voor een duw overtreding van de DHC verdediger. Het was druk voor het doel en iedereen verwachte een voorzet, maar Adem had andere plannen en schoot de bal van 15 meter strak onder de lat 2-1. De vreugde was groot bij iedereen, spelers,begeleiding en de ouders natuurlijk. De keeper was verkeerd terechtgekomen van DHC en moest nog gewisseld worden met nog een minuut op de klok. DHC deed er nog alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar na wat lang door spelen van de scheids, floot hij dan toch voor het einde.
Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning verdiend. Voor de toeschouwers was het een goede en spannende wedstrijd, waar beide teams hebben laten zien, dat plezier, strijd en goed voetbal ook al bij de F goed samengaan.