NieuwsNieuws 2020/2021WedstrijdverslagenZondag 1

Geen punten in Tilburg, verlies bij Sarto

Ook het tweede Brabantse bezoek bracht geen vreugde. Bij RKSV Sarto werd opnieuw een 3-1 verlies geleden door ons vlaggenschip.

Met enkele, door blessures en ziekte noodzakelijke wijzigingen ten opzichte van de competitie-opening twee weken geleden werd aangetreden in Tilburg. Sarto was ooit in een heel ver verleden wel eens tegenstander, maar nu wisten we feitelijk niets van de tegenstander.

Anders dan tegen DOSKO, was er wel sprake van een hoopgevend begin van de wedstrijd. Vooral met spel over de flanken probeerde Spartaan’20 gevaar te stichten, maar echte kansen leverde dat niet op. De eerste goede kans van de wedstrijd was feitelijk voor Sarto, in de 20e minuut waarbij de bal in het zijnet eindigde. Even later een kans voor Swendley Albertus die net over de lat schiet.

Na een half uur een hoekschop voor Spartaan, waaruit Jawad Bellahsan strak in de verre hoek binnen schiet: 0-1. De Spartaanse vreugde duurt echter slechts kort. Nog geen vijf minuten later een vrije trap net buiten ‘de zestien’ en de bal verdwijnt in de verre hoek achter doelman Yves Basfielt.

En nog sneller wordt het nog erger. Met druk vooruit spelend door de Spartanen wordt de bal slecht ingespeeld op het doel van Sarto, op de doelman, en in de uitbraak countert Sarto naar de 2-1.

In de tweede helft is het allemaal wat rommelig, met aan beide kanten feitelijk maar weinig mogelijkheden. Nadat de Spartaan-keeper tien minuten voor tijd geblesseerd is uitgevallen, volgt even later de beslissing. De rechtsbuiten van Sarto ziet invaller doelman Eddy Monteiro Horta (van O21) iets te ver voor zijn doel staan en schiet van 35 meter de bal over de doelman: 3-1.

Vanwege corona kon onze vaste verslaggever niet aanwezig zijn, maar dankzij en van de twee aanwezige bestuursleden werden we toch op de hoogte gehouden.

Onze mannen staan na twee wedstrijden nog met lege handen. Donderdag 8 oktober a.s. wordt ’s avonds de uitgestelde thuiswedstrijd ingehaald tegen Rood-Wit W. De derde Brabantse tegenstander: “driemaal is scheepsrecht” luidt het spreekwoord, mannen!