FamilieberichtenNieuws 2024/2025

Geen Panini, wel een Plusplaatje

Bij het Europees Voetbal Kampioenschap 2024 is er voor het eerst sinds mensenheugenis geen album met Panini-plakplaatjes uitgebracht. Voor de verwoede verzamelaar is er echter een alternatief “collectors-item” mogelijk.

In 2010/2011 bracht de Plus Supermarkt aan de Schere een boekje uit met plakplaatjes van alle spelende leden van Spartaan’20. Bij die foto’s van alle teams en alle jongens, meisjes, mannen, vrouwen, veteranen, leidsters en trainers stond op plakplaatje 79 een breeduit lachend mannetje. Dat was Joshua Zirkzee.

Zaterdag 6 juli 2024 maakte deze Joshua Zirkzee zijn debuut in Oranje en niet op het makkelijkste moment, maar in een kwartfinale om het EK2024!

De met 2-1 gewonnen kwartfinale tegen het sterk tegenstand biedende Turkije geeft hoop op meer grootse momenten.

Zien we Joshua nog op het veld in de komende halve finale tegen Engeland? We weten het niet. Wat we wel weten? Hij bracht de veldvoetballers weer op gelijke hoogte met de zaalvoetballers, 7-7.

De 7 zaalvoetballers die Oranje haalden na Spartaan’20: Jamal El Ghannouti, Zakaria Amrani, Anes Beslija, Karim Mossaoui, Lachsen Bouyouzan, Soufiane Touzani en Koen van der Leeden.

De 7 veldvoetballers die Oranje haalden na Spartaan’20: Hans Venneker, Jetro Willems, Bruno Martins Indi, Anwar el Ghazi, Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Joshua Zirkzee.