NieuwsNieuws 2022/2023

Spartaan’20 weigert afscheid te nemen van Zilla en Ed Goverde

Je bent het zo gewoon op de sportclub. Je groet mensen, zoals je ze al jarenlang begroet. Je feliciteert ze bij een verjaardag, proost met ze op bijzondere verrichtingen van je cluppie en wenst ze een voorspoedige verhuizing toe.

Bij die laatste wensen valt ineens het kwartje. “Maar dan zien we jullie niet meer elke week!”

Die verbijsterende conclusie kwam bij Spartaan’20 naar boven, toen Ed en Zilla Goverde op de vrijwilligersdag in de bloemen werden gezet en met een wijntje en diner-bon werden bedankt voor de jarenlang betoonde vriendschap en de jarenlange grote inzet voor de club.

Zilla, zelf Zilveren S-draagster, als steun en toeverlaat voor Ed, die voor Spartaan Gouden S-drager en Lid van Verdienste is. Dat laatste vanwege bestuursfuncties (voorzitter, secretaris) en scheidsrechter bij ontelbare wedstrijden in alle leeftijdsklassen. En dat waren alleen nog maar de zichtbare werkzaamheden.

Onzichtbaar waren bijvoorbeeld de connecties die Ed namens Spartaan’20 onderhield met de media. Stukjes van en over hem in de krant, wijkblaadjes, de Spartaanwebsite en andere websites over het voetballen.

Ed Goverde is door de gemeente geëerd met de Erasmusspeld.

Ed decoreerde zelf ook namens de politiek, of de KNVB. De ene keer kregen bestuursleden van andere clubs een speldje opgeprikt. Een andere keer reikte hij onderscheidingen uit aan scheidsrechters, die minstens 25 jaar voor de bond gefloten hadden.

Wij willen niet eens een poging wagen om al het werk op te noemen dat verzet is, maar die Zilla en Ed Goverde gaan verhuizen naar Zutphen, lekker aan de IJssel. Ze hebben beloofd regelmatig terug te keren naar De Oldegaarde. We kijken er nu al naar uit.

Ze hebben ook aangegeven dat er een amateurclubje om de hoek zit, waar ze wat voor gaan doen. We zijn nu al jaloers.

Het is dus geen echt afscheid, beseffen we nu. Daarom zeggen we wel “gedag”, maar er achteraan volgt van harte een “snel tot ziens!”.

Zilla en Ed bedankt voor al die mooie jaren.