Ter gelegenheid van Koningsdag vond vandaag, 26 april ook op het Rotterdamse stadhuis de zogenoemde ‘lintjesregen’ plaats. Burgemeester Aboutaleb reikte aan 45 Rotterdammers die zich op allerlei manieren groots hebben ingespannen voor de samenleving een Koninklijke Onderscheiding uit. Onze oud-voorzitter (2003-2009) FRANS DE WIT viel die eer ook te beurt, hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De burgemeester stond bij elke jubilaris stil met een persoonlijk woord en het opsommen van de verdiensten voor de samenleving, zo ook bij Frans. Spartaan’20 was hierin natuurlijk de prominente rode draad. “Een periode van liefst 44 jaar lidmaatschap van jeugd- en hoofdbestuur, waaronder zes jaar voorzitter van de club. In deze jaren heeft Frans de Wit niet alleen ‘bestuurd’ maar een zeer veelzijdige bijdrage geleverd aan het vrijwilligerswerk in de vereniging, als trainer, leider, scheidsrechter, werker op het terrein etc. En daarnaast heeft Frans de Wit zich nog op diverse andere manieren verdienstelijk gemaakt voor de Rotterdammers: bij het Gemeentelijk Woningbedrijf als dĂ© gedreven trekker van de werkgroep voor kwaliteitsverbetering van aangepaste woningen, als lid en voorzitter van de Ondernemingsraad, als begeleider, scheidsrechter en chauffeur bij de Zwem Polo Club Rotterdam en als bestuurslid van Stichting Bewonersfonds Zuidwijk, thans als voorzitter.”

Frans de Wit, zo benadrukte de burgemeester bij ieder gedecoreerde, is een van die vele Rotterdammers die hun inzet belangeloos leveren voor de stad en de samenleving, waarvan je er niet genoeg kunt hebben.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAonderscheiding FdW4

Natuurlijk is Frans trots op zijn onderscheiding, net zoals die andere oud-voorzitter Dik van Zevenhuijzen die in oktober eveneens werd onderscheiden. Maar liefst twee Koninklijke Onderscheidingen in een half jaar, daar mag ook de hele vereniging best trots op zijn. Immers, zie het ook als een enorme waardering voor al die vrijwilligers die dagelijks klaar staan en hun bijdrage leveren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zijn voorganger als voorzitter Ed Goverde en ook zijn opvolgers Dik van Zevenhuijzen en Leandro Lopes waren uiteraard present bij de uitreiking.