NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

De derde en laatste poulewedstrijd in de eerste bekerronde moest worden gewonnen om de volgende ronde te bereiken. Tegenstander FC Binnenmaas had aan een gelijkspel genoeg.

FC Binnenmaas kreeg in het begin van de wedstrijd feitelijk de betere kansen, maar keeper Migael Essajas maakte alles onschadelijk. Spartaan’20-spits Nelson Bashir had het vizier duidelijk scherper staan. Uit twee kansen produceerde hij ook twee treffers en zo stond de thuisploeg binnen 20 minuten op een fijne voorsprong. Toch bracht FC Binnenmaas nog voor rust de spanning terug in de wedstrijd, na een door de goed leidende arbiter Van Horssen terecht toegekende penalty.

In de tweede helft kwam Spartaan’20 uit eveneens een penalty snel op 3-1, waarmee Nelson Bashir z’n hattrick voltooide. En toen met nog 20 minuten op de klok intussen ook de 4-1 op het bord stond dankzij Jaser Cavdar, leek de wedstrijd gespeeld. Echter, toen vervolgens binnen drie minuten alle ruimte werd geboden aan FC Binnenmaas voor twee tegentreffers, had de Spartaan-elf het laatste kwartier toch nog een klus te klaren. Man van de wedstrijd Nelson Bashir had ook de beslissende 5-3 op de voet, zijn lobje was fraai maar te zacht waardoor een Binnenmaas-verdediger de bal nog voor de lijn kon weghalen. Uiteindelijk werd de 4-3 zege over de streep getrokken en de tweede bekerronde bereikt.

Komende zaterdag dan de lang verwachte competitiestart, thuis om 15.30 uur tegen vv Rijsoord.