sprintF7“Zeven uur je moet je bed uitkomen
..”, zongen de dames van Frizzle Sizzle in 1986 op blote voeten.
Deze 23 april 2016 waren het de ouders van Troy, Jim, Marcus, Liano, Krishna, Thomas en Ömer, die onder aan de trap riepen dat het tijd is om de gaan knallen. Met wat kleine oogjes stond, bijna iedereen, keurig verzameld bij Spartaan om 07:45 uur. Thomas was alvast vooruit richting de tegenstander in Spangen.

Aangekomen op Sportpark Nieuw Vreelust, werd onze ploeg verzocht zich te begeven naar de kleedkamer, die een lichte vorm van claustrofobie deed bovenkomen. Maar dit is bij onze kanjers geen reden om toch vol enthousiasme de tegenstander onder ogen te komen.
Veld 3 was the place to be, een warming-up van de trainers met hier en daar een tip voor de spelers. Scheidsrechter 152627 fluit het eerste signaal, de jongens gaan allemaal vol gas voor de bal in de het daarvoor bestemmende doel.

En dat was al een feit in de 5e minuut van deze partij, Marcus scoort vanaf de linkerflank zonder enige moeite. Hij doet in de 7e minuut precies hetzelfde, alleen deze vanaf rechts, na een voorzet van Jim (wat in de voetvalwereld een “assist” blijkt te heten) De bal lag inmiddels in de linkerhoek, deze werd door Marcus aan Jim aangespeeld, waardoor Jim een kans had om te scoren. Inmiddels was de stand na 10 minuten al 0-3.

Nadat de spelers van De Betrokken Spartaan hun best deden om ook enigszins in de scrimmageF7buurt te komen van Ömer. Deed Troy een stapje bij en zorgde dat de bal het doel miste. (Ömer stond natuurlijk present om de bal te blokken) Een vrije trap voor de tegenpartij werd voor Ömer de kans om op de bal te duiken.

Kort hierna, door goed samenspel van o.a Thomas, Jay en Liano kreeg Marcus wederom de kans om de 4e en 5e  bal in het doel te leggen van de tegenstander. De mannen van De betrokken Spartaan probeerden hun uiterste best om op het doel van onze jongens af te gaan. Door een top verdediging van Troy en Krishna was dit uitzichtloos. Het 6e doelpunt werd na een brijante voorzet van Krishna door Jim, met zijn linker knie, over de keeper heen gescoord. De eerste helft werd afgesloten met een stand van 0-6 voor onze kanjers! (tijd voor tips en limo)

De tweede helft was bijna even spannend als de eerste, het was duidelijk zichtbaar dat de tegenpartij ruwer speelde dan tijdens de eerste helft. Daar trokken onze jongens zich niets van aan en gaan op dezelfde voetbalschoen verder! Jay ontvangt de bal van Thomas, en doet een prachtige poging om te scoren. Helaas was dit op de paal.

Maar niet getreurd, Troy ziet een kans om tussen de rood-gestreepte shirts door te bulderen en schopt met kracht van 150 km/u de stand naar 0-7. Het 8e doelpunt wordt door de behendige benen van Marcus gemaakt. Maar dan komt onze ‘Man of the Match’, Liano onverwachts in actie en maakt door een assist van Marcus de 9e goal! Yes, wat zijn de mannen blij voor Liano, super goed gedaan Liano!passF7

De keeper van de tegenstander heeft het er maar druk mee, en krijgt nog flink wat tegenstand van Spartaan’20, de verdediging van de tegenpartij is met gemak te omzeilen en goal 10 en 11 is een feit. Het fluitsignaal laat niet meer lang op zich wachten, maar Jay doet nog een poging om te scoren. De keeper duikt op de bal en heeft daarna een moment van concentratieverlies en gooit de bal richting Jim, die uiteraard niet twijfelt en het laatste doelpunt scoort!

Eindsignaal wordt gefloten, eindstand 0-12 voor Spartaan’20! Nog even wat penalty’s schieten, douchen Ă©n een verassing van Monique (tante van Jay). Alle spelers krijgen een mooie aktiefoto en een slinger-groepsfoto. Wat een leuke herinnering!
Het was voor deze razende reporter een uitdaging om dit verslag te schrijven, ik kan alleen maar zeggen: