20160319F7svC_0219 maart 2016: Spartaan’20 F7 – Charlois F7   4-1

Onze mannen van F7 namen het vandaag op tegen de F7 van SV Charlois. De trainers Errol en Rinesh hadden al sterk het vermoeden dat de tegenstander behoorlijk fysiek kon spelen en hadden onze jongens tijdens de trainingen hierop voorbereid.

In het begin van de 20160319F7svC_01wedstrijd werd al gauw duidelijk dat de trainers het gelijk aan hun zijde hadden en dat onze mannen zich op konden maken voor een pittig potje voetbal. Gelijk na de aftrap lieten onze mannen zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan en begonnen de tegenstander direct onder druk te zetten. In de tweede minuut is het Marcus die bijna de 1-0 kan aantekenen, jammer genoeg wist de keeper van Charlois de bal uit het net te houden.

Zoals we inmiddels gewend zijn zien we vandaag een Spartaan dat aanvallend voetbal speelt en goed met elkaar combineert. Het is duidelijk dat de tegenstander geen antwoord heeft op het goede spel van onze jongens. Het is Troy die vandaag achter de regie stevig in handen heeft. In de achterhoede mogen we ook Krishna zeker niet vergeten die vandaag een erg zekere indruk achterliet en vaak opkwam richting de helft van de tegenstander.

Het spelbeeld blijft hetzelfde en Charlois kan niets anders doen dan de ballen naar voren rossen want voetballend komen zij er niet aan te pas. In de 15e minuut is het eindelijk zover. Marcus onderschept de bal en zet de 1-0 op het scorebord.
Even later is het Thomas die de bal van de tegenstander afpakt en doorspeelt naar Jim, die de bal naar Marcus speelt. Maar voordat Marcus nogmaals gevaarlijk kan worden, wordt hij getorpedeerd door een speler van Charlois. Nog geen halve minuut later wordt diezelfde Charlois speler door de scheidsrechter aangesproken op zijn gedrag omdat hij Jim achter op zijn enkel schopte, kennelijk kon deze speler zijn emoties niet de baas.

Onze jongens zijn wel wat onder de indruk van het harde spel maar gaan gewoon door met tikkie takkie voetbal. Jim vindt Marcus en die speelt de voor de goal staande Jay aan, helaas weet een verdediger van Charlois nog net een voet tegen de bal te krijgen waardoor de bal over de zijlijn rolt. Al met al weer een aanval uit het boekje van onze boys. Net voor het rustsignaal breekt een speler van Charlois toch door  en kan richting het Spartaanse doel afgaan, gelukkig is daar zoals altijd weer onze betrouwbare laatste man Troy die de aanval onschadelijk maakt door de bal over de achterlijn te tikken.

20160319F7svC_04Na de rust proberen de spelers van Charlois aan te vallen maar kunnen geen potten breken tegen de goed voetballende verdedigers, Krishna, Troy, Thomas, Bryce en Liano. Al snel nemen onze jongens het initiatief weer over. Het is Bryce die de bal net iets te hard op Jay speelt die hierdoor net niet bij de bal kan om de keeper van Charlois op de 2-0 te trakteren. Onze jongens bleven de spelers van Charlois compleet zoek spelen wat leidde tot een stampvoetende Charloistrainer aan de zijlijn die kennelijk niet tevreden was over de prestatie van zijn team.

In de 9e minuut van de 2e helft wordt Jim pootje gehaakt door een tegenstander en komt lelijk terecht, even de pijn verbijten en weer door, thats the spirit! Hierna is het Jay die de bal van een tegenstander afpakt en het moet bekopen met een schop op zijn enkel van het jongetje die reeds eerder door de scheidsrechter was aangesproken op zijn gedrag. Ook Jay stampt de pijn er uit en gaat zonder klagen door met de wedstrijd. De sportieve wraak is zoet als Troy de bal verovert, op het doel van Charlois afgaat en vanaf afstand de bal prachtig achter de keeper van de tegenstander krult. De 2-0 is eindelijk gevallen. In de dertiende minuut na rust wordt het zelfs 3-0 nadat de tegenstander een corner van Jim in eigen goal werkt. In de 14e minuut is het nogmaals Jim die de bal per abuis van een tegenstander in de voeten krijgt en de keeper van Charlois kansloos laat. 4-0! De Boys blijven lekker aanvallen en Jay speelt de mee opgekomen Thomas aan, die vervolgens zijn schot op goal gepakt ziet worden door de keeper van Charlois. Uiteindelijk is het Jay die de laatste Spartaanse kans van de wedstrijd krijgt. Hij schudt 2 verdedigers van zich af en gaat op het doel van Charlois af, maar door shirtje trekken en kordaat optreden van de keeper van Charlois blijft de teller op 4-0 staan. 2 minuten voor tijd scoort SV Charlois de eretreffer uit een corner en verschalkt onze uitstekend spelende keeper Omer die het schot van de tegenstander in 1e instantie nog keert maar kansloos is op de rebound.

Al met al weer een prima wedstrijd van onze F7 kanjers die de burenderby geheel terecht in Spartaans voordeel hebben beslecht.