31 oktober 2015 BINNENMAAS F1 – SPARTAAN 20 F3

Uitslag: 9-1

De eerste wedstrijd van de competitie. Eerste krachtmeting tussen de eersteklassers. De wedstrijd begon evenwichtig. Beide teams lieten de bal goed rond spelen. Spartaan’20 was de bovenliggende partij in de eerste 10 minuten van de wedstrijd, toch werd het 1-0 voor Binnenmaas.
De F3 begon aan een klein offensief wat tot een paar kansjes leidde. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker. Uit de draai schiet een Spartaan knap de 1-1 binnen.
Na de 1-1 gaven beide teams elkaar weinig ruimte. Vlak voor rust schiet de linksbuiten van Binnenmaas van ver, verassend hard, de 2-1 binnen.

In de tweede helft werden er een paar veranderingen aangebracht in de verdediging van Spartaan’20. De voorhoede had ook moeite om voorin druk te zetten bij de tegenstander, waardoor Binnenmaas de overhand begon te krijgen in de wedstrijd. De aanvallen van Binnenmaas werden steeds moeilijker om tegen te houden. Binnen een mum van tijd werd het 3-1, 4-1 en 5-1. De Spartanen probeerden nog tevergeefs aansluiting te vinden maar ze wisten van binnen dat de wedstrijd gespeeld was. Het was wachten op het fluit signaal van de scheidsrechter.

Het werd uiteindelijk 9-1. Voetballend was Binnenmaas niet veel beter dan Spartaan’20, maar door meer gebruik te maken van de ruimte die ze kregen in de tweede helft en de kansen die daardoor ontstonden goed te benutten hebben ze een ruime winst kunnen boeken.