3 oefend

IMG-20160110-WA0029

Op zondag 10 januari speelde F3 een oefenwedstrijd tegen de voormalige profclub RBC, maar de jeugd speelt nog steeds in het stadion. We kwamen aan in het stadion, eerst de tassen in de kleedkamer gezet en daarna het stadion en het veld bekeken en een groepsfoto gemaakt. We zijn gaan omkleden en na de bespreking hebben we de warming-up gedaan.

IMG-20160110-WA0033

Na een goede warming-up zijn we naar binnen gegaan en kwamen beide teams met muziek naast elkaar het stadion binnen gelopen. Nadat de spelers elkaar de hand hadden geschud begon de wedstrijd.

We beginnen redelijk en spelen de bal goed rond. Na 5 minuten spelen krijgen we de eerste kans via Szymon, maar het blijft 0-0. Daarna wordt RBC sterker en moet Daan een paar keer redding brengen. In de tegenstoot krijgen ook wij kansen via Rayene en Ayoub. Toch, in de 13e minuut, komt RBC op voorsprong. Uit een corner wordt er niet goed opgelet en scoort RBC de 1-0.

Maar 4 minuten voor rust komen wij op gelijke hoogte. Angel schiet van 20 meter zuiver de bal achter de keeper van RBC. Tot aan de rust gebeurt er niks meer.

Na rust is er maar 1 ploeg die voetbalt en dat is Spartaan’20. De verdedigers Yvan, Jayden, Saad en Yighitan geven niks weg en Daan heeft de 2e helft weinig te doen. We krijgen genoeg kansen via Djilani en Angel, maar de bal wil er dan nog niet in.

Na 12 minuten wordt de bal snel rond gespeeld en scoort Ayoub de 1-2. En nu gaat het snel want 3 minuten later is het diezelfde Ayoub die een corner neemt en een verdediger van RBC kopt hem in eigen doel. En in de allerlaatste minuut een corner van Jayden en die komt voor de voeten van Szymon en die maakt de 1-4. Vlak daarna fluit de goed leidende scheidsrechter af.

Daarna zijn we samen met RBC op de foto gegaan en hebben de ouders bedankt.

Opstelling:
Daan, Yvan, Saad en Djilani. Ayoub, Rayene en Syzmon.
Wissels; Angel, Yighitan en Jayden

Al met al een goede oefenwedstrijd tegen een sterke tegenstander. Op naar de competitie waar we nog steeds maar 3 punten achter staan op Feyenoord. Dus misschien zit er een leuk einde in.

Als we zo blijven voetbalen heb ik er heel veel vertrouwen in.