Spartaan ’20 F1 in “Het Kasteel”  van Spangen

Als opleidingspartner van Sparta Rotterdam, zijn de F1 pupillen van Spartaan ‘20 uitgenodigd om deel te nemen aan de 3de editie van de opleidingspartners-CUP van Sparta Rotterdam.  De naam van het toernooi zegt voldoende, het is een toernooi wat georganiseerd is door Sparta Rotterdam waar al haar opleidingpartners voor uitgenodigd zijn. Naast Spartaan ‘20 deden ook mee :

  • De betrokkken spartaan (voorheen stichting soccer plus)
  • SHO
  • Sv Oranje Wit
  • Excelsior Maassluis
  • Vv Nieuwenhoorn
  • Hv&cv Quick
  • JVOZ
  • Sparta RV&AV

Om 11.45 verzamelen voor de hoofdingang was de afspraak, uiteraard stonden we vanzelfsprekend weer bij het meest dichtbij zijnde voetbalveldje waar de jongens zichzelf alvast warm speelden. Het was een grauwe grijze Zondag met wat motregen, oftewel prima voetbalweer! Om 12.15 mochten we naar binnen en de mannen doken gelijk de kleedkamer in om samen met trainer Vilmar en gastleider Nick de voorbereidingen te treffen.  Na een warme bak koffie vertrokken de ouders richting de tribunes en betraden de mannen het heerlijke grasveld om om 13.00 uur hun eerste wedstrijd te spelen.

Voordat de wedstrijden (a 20 minuten) begonnen,  was er eerst een mooi onthaal van alle verenigingen en werden de teams stuk voor stuk het veld opgeroepen door de stadionspeaker.  De boys waren zichtbaar onder de indruk van het tafereel en kregen een staande ovatie van de aanwezige toeschouwers.

Als eerste wedstrijd moesten de mannen tegen Excelsior Maassluis. De mannen waren duidelijk erg geconcentreerd en begonnen  meteen heel scherp en fel aan de wedstrijd. Door regelmatig de aanvallen van achteruit goed op te bouwen kregen ze al vrij snel in de wedstrijd hun eerste kansen. Het duurde daarom ook niet lang voordat de 1-0 viel uit een mooie dieptepass van Valbon op Riley die de bal mooi inschoot. Gamaliel bepaalde de eindstand uiteindelijk op 2-0. De jongens speelde een volwassen wedstrijd en lieten Excelsior Maassluis niet in de wedstrijd komen.

De jongens hadden 20 minuten rust voordat ze aan hun 2de wedstrijd begonnen. Dit keer tegen Betrokken Spartaan. De betrokken Spartaan was duidelijk een moeilijkere tegenstander dan Excelsior Maassluis.  Echter onze boys begonnen ook nu weer lekker fel en konden ook nu weer vrij snel de 1-0 scoren na een mooie aanval over links met een prachtige voorzet van Djarwel op Riley. Je merkte helaas wel aan het spel dat de jongens minder rustig aan de bal waren en door enige druk van Betrokken Spartaan onnodig balverlies leden waardoor de 1-1 snel daarna viel.

 

De wedstrijd ging tot dat moment nog gelijk op maar het onrustige spel van Spartaan ’20 zorgde ervoor dat Betrokken Spartaan met enige regelmaat gevaarlijk kon worden.  Met een vrije trap scoorde Betrokken Spartaan de 2-1.Vanaf dat moment raakten onze jongens de concentratie kwijt,  konden zij zich niet meer herpakken en kwamen ze niet echt meer aan voetballen toe. De 3-1 en 4-1 volgden snel daarna en teleurgesteld gingen de jongens richting de kleedkamer.

De laatste wedstrijd in de pool was tegen Sparta RV&AV. De jongens waren duidelijk gebrand om de verloren wedstrijd goed te maken en gingen goed van start. Ook Sparta had er zin in en het werd een wedstrijd die gelijk op ging. Ook nu weer bouwde onze jongens de aanvallen goed op  en kwamen we regelmatig voor het doel van de tegenstander, helaas wilde de bal er na een hoop kansen niet in. En ook Sparta kreeg wat kansen maar Damian stond zijn mannetje en maakte weer een paar katachtige reddingen. De wedstrijd bleek uit te draaien op een gelijkspel. In de laatste minuut viel Sparta aan via de rechterkant en door een struikelpartij van onze jongens waardoor ze tegen de tegenstander aan vielen, kwam de aanvaller van Sparta ten val. De scheidsrechter meende hier een vrije trap in te zien en dit werd uiteindelijk de winnende doelpunt want gelijk hierna werd er afgefloten. Een wedstrijd die de jongens onverdiend verloren hebben maar zeker met opgeheven hoofd van het veld af konden lopen.

Hiermee was duidelijk dat de jongens er niet erg gunstig voorstonden in de pool en dus dachten de ouders dat ze richting hun droge en warme onderkomen konden. Echter er moesten nog 2 wedstrijden gespeeld worden; Nieuwenhoorn en Oranje Wit waren ditmaal de  tegenstanders.

De jongens hadden er blijkbaar nog erg veel zin in en je zag in deze wedstrijd dat de jongens heel ontspannen en met veel plezier weer op het veld stonden. Waarschijnlijk hebben de trainers een erg motiverende speech  gehouden waardoor de boys de 2 nederlagen een plekje hebben kunnen geven.

De wedstrijd begon en de jongens zette meteen druk. Met mooi voetbal, snelle aanvallen en vooral enorm veel plezier scoorden de jongens aan de lopende band. Met een eindstand van 4-0 stappen de jongens het veld af (Doelpuntenmakers : Djelani, Valbon, Joel en Djarwel). Tegen Oranje Wit bleven de jongens in hun flow en gingen door met het frivole spel en bepaalde de eindstand op 2-0. In de laatste minuut dreigde het nog 3-0 te worden door een geweldige trap vanaf de middenlijn. De keeper stond een paar meter voor zijn doel waardoor Shakir de poging waagde en de bal wel over de lange keeper kreeg  maar net een metertje ernaast. Het publiek kon het waarderen en ook de ouders van de tegenstanders klapten hard mee voor deze poging.

Dit was tevens kenmerkend voor dit toernooi. Er hing een gemoedelijke sfeer, met een goede organisatie en leuke partijen. De jongens hebben lekker gespeeld met weer een sterke defensieve linie en snelle aanvallen. Het was een leuke ervaring met genoeg leermomenten
..vooral dat je ook bij tegenslag positief moet blijven.  Uiteindelijk 5de geworden tijdens een zeer leuk toernooi.  Met een speciaal bedankje aan Joel die het team heeft versterkt door afwezigheid van Jordy en Joaquin en zijn vader Nick als gastleider.