Het is als redacteur van de website eigenlijk een beetje raar om iets over jezelf te melden, maar bij deze dan toch maar, vooral ook omdat ik de ontvangen Rotterdamse onderscheiding mede een beloning vind aan de club en de mensen waarmee ik me gezamenlijk inzet voor de vereniging.

De zondagmiddag was bedoeld als een bijzondere seizoensopening, met eerst een bijeenkomst van de Club-van-50, die vanaf nu op weg naar het 100 jarig bestaan van onze vereniging in 2020 ook weer Club-van-100 gaat heten. Hierna de aankondiging van de start van de voorbereidingen voor het jubileum, waarbij voorzitter Leandro Lopes mij naar voren riep als degene die deze commissie zal gaan trekken.

De echte verrassing van de middag had ik intussen al een beetje in de gaten. Veel familie en vrienden waren intussen in onze kantine en wethouder Adriaan Visser draafde op namens het gemeentebestuur. Mij viel de eer te beurt door hem de Erasmus-speld te krijgen opgespeld. Zoals de gemeente Rotterdam het in het persbericht formuleert: De combinatie sport en jeugd is voor Ed Goverde een rode draad in zijn vrijwilligersloopbaan. Hij is, naast het feit dat hij 25 jaar bestuurslid was als secretaris en voorzitter, onder andere de man achter het opzetten van de schoolsportvereniging Katendrecht, de eerste van Rotterdam. De gemeente Rotterdam reikte de Erasmusspeld uit aan Ed Goverde voor zijn vrijwillige, langdurige en grote inzet voor de sportende jeugd en voor al zijn overige maatschappelijke verdiensten.

Ik vind het altijd mooi om anderen toe te spreken en te decoreren. Nu viel mijzelf deze eer te beurt en ik waardeer het zeer, ben er trots op. Maar dan ook vooral dank aan al die Spartanen met wie ik al die jaren al samen optrek om de vereniging zo goed mogelijk te laten draaien. We kunnen het alleen samen. En dat zal zeker ook gelden voor de voorbereidingen naar het 100-jarig bestaan in 2020, ik reken op iedereen die een bijdrage kan en wil leveren en zal daar met volle energie op gaan inzetten!