NieuwsNieuws 2023/2024

Oeps! Er is een correctie nodig!

Er kwamen al 6 oud-Spartaanspelers voor Oranje uit, zowel in de zaal, als op het veld! Een woord van dank aan mijn oplettende lezers!

Het Europees Kampioenschap Voetbal 2024 staat op het punt van beginnen. De openingswedstrijd, Duitsland – Schotland, op vrijdag 14 juni wordt zaterdag (15 juni) gevolgd door 3 wedstrijden uit poule A en B.

Zondag 16 juni wordt het voor de Nederlandse voetballiefhebber interessant. Om 15.00 uur (nog vóór de duels uit poule C later op de avond worden gespeeld) start Oranje het EK tegen Polen in poule D.

De selectie heeft, vanwege blessures, nog enige late veranderingen ondergaan. Door het oproepen van Joshua Zirkzee is het aantal geselecteerden, dat in de jeugd van Spartaan’20 speelde, opgelopen tot 3 spelers:

Joshua Zirkzee, Lutsharel Geertruida en Denzel Dumfries

Het betekent dat de veldvoetballers op gelijke hoogte kunnen komen met de zaalvoetballers. In de zaal zijn er al 6 spelers die zowel voor Spartaan’20, als voor Oranje speelden.
Mocht Joshua Zirkzee speeltijd krijgen gedurende dit toernooi, dan is hij de zesde zevende veldspeler die na ons zwarte shirt ook het Hollandse Oranje aan mocht trekken.

Zaal: Jamal El Ghannouti, Zakaria Amrani, Anes Beslija, Karim Mossaoui, Lachsen Bouyouzan en Koen van der Leeden
Veld: Hans Venneker, Jetro Willems, Bruno Martins Indi, Anwar el Ghazi en Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida en  . . . . .(Joshua Zirkzee?)

Wist u dat . . .?
Oranjeaanvoerder Virgil van Dijk werd in  2005 op het D.W. Recourttoernooi van Spartaan’20 genomineerd als beste speler van het toernooi (Onder15)

Deze laatste informatie lazen wij in het omvangrijke archief dat Henny Vosselman ons heeft nagelaten.