NieuwsNieuws 2019/2020

Verloop van het 59e Maasstad Toernooi in 2019 bij de JO17

Het 59e Maasstad Toernooi kende (zaterdag) voor de organisatie een hectische start. Een geplande deelnemer kwam niet opdagen. Spartaan’20, met een grote selectie aanwezig, vulde de vrijgekomen plaats zelf in. De zwaarte van het toernooi en de warme weersomstandigheden maakten de verdubbeling van het aantal speelminuten extra belastend voor de mannen van Roy Bosschaart.
Maar ook de andere deelnemers kenden hun problemen, zodat na de poulewedstrijden bij diverse clubs de personele bezetting te ver was teruggelopen om nog een plaatsingswedstrijd te kunnen spelen. Uiteindelijk werd na de poulewedstrijden alleen nog maar de finale gehouden.

In deze finale bekroonde De Baronie een sterk toernooi met een 1-0 overwinning op Spartaan’20.
Derde werd Always Forward, omdat zij de plaatsingswedstrijd om de 3e en de 4e plaats wel wilden spelen, maar helaas was er geen tegenstander voor ze.

Winnaar JO17: De Baronie
2) Spartaan’20
3) Always Forward
4) ex aequo op alfabetische volgorde: Alexandria’66, Barendrecht, DHC, Sarto, Vriendenschaar en Zeeburgia. En voor wie het aantal clubs telt brengen we in herinnering dat Spartaan’20 eigenlijk ook in dit rijtje moet staan.
= = = = =

Verloop van het 59e Maasstad Toernooi in 2019 bij de JO19

De zondag werd nog warmer. De toernooicommissie stelde in om halverwege de wedstrijden een drinkpauze te houden. Spelers en arbitrage namen dankbaar kennis van dit besluit.

Daarnaast werd een toenemend aantal gewrichts- en spierblessures behandeld met ijs. De hoeveelheid “ice packs” was hier niet op berekend, dus werd er geïmproviseerd met bekertjes water uit het vriesvak. Er werd zelfs een niets vermoedende toeschouwster te hulp geroepen, toen niemand wist hoe je een gesprongen bloedblaar aan een teen moest behandelen. Bedankt, Jannie.

De wedstrijden voltrokken zich overigens in een razend tempo, wat kenmerkend is voor de kwaliteit dat de deelnemende teams ook dit jaar weer op de mat legden. Uiteindelijk kon hier alleen de plaatsing om de 9e en de 10e plaats niet doorgaan.

In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats kreeg Spartaan’20 (het hele toernooi in de jubileumshirts spelend) de aloude regionale rivaal Barendrecht als opponent. En wat was het spannend, tot en met de strafschoppenserie aan toe. Na 20 penalty’s waren de thuisspelers pas net iets beter, 9-8.

De finale ging tussen het uitstekende team van Alexandria’66 uit poule A en Zeeburgia, dat in poule B (2x winst; 2x gelijk) op meer tegenstand was gestuit. Alexandria’66 werd uiteindelijk (met 1-0) de verdiende winnaar.

Voor het eerst sinds jaren dat de finales op doelpunten werden beslist i.p.v. door strafschoppen. Leuk.

Eindstand
Winnaar JO19 Alexandria’66
2) Zeeburgia
3) Spartaan’20
4) Barendrecht
5) OJC Rosmalen
6) VELO
7) Always Forward (na strafschoppen)
8) SVM
9) DHC
10) De Baronie