De goede lijn zat er de vorige wedstrijd al in, maar Zwartewaal ging toen nog met de punten weg. Op bezoek bij sv Simonshaven trokken de Spartanen de stijgende lijn door en het leverde de eerste competitiezege op: 3-1.

Eray Kocak was met twee doelpunten voor rust de grote man, waarvan eentje uit een strafschop. Simonshaven scoorde eenmaal tegen en dat betekende een minimale voordelige marge van 2-1 met de rust. Gelet op de kansen had dit al hoger kunnen en moeten zijn.

Spartaan’20 was de beter voetballende ploeg en ook direct na de thee ontstonden er grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Te veel getreuzel in kansrijke posities Ă©n goed optreden van de Simonshavense doelman zorgden ervoor dat het spannend bleef, want Simonshaven trachtte te verrassen met lange ballen naar voren. Keeper Marcel van Meenen was steeds attent.

Vijf minuten voor tijd viel eindelijk de beslissende derde treffer. Een Spartaan-aanval over diverse schijven, maar toch was de hulp van Simonshaven nodig met de verdediger die de bal uit de voorzet achter zijn eigen doelman werkte: 1-3.

Spartaan’20 kan met dit prima resultaat vooruit en gaat volgende zaterdag op bezoek bij FC Vlotbrug.