Een slechte competitiestart met drie nederlagen op rij: dat was niet de verwachting na de goede oefenperiode in de aanloop naar dit seizoen. Er viel in de thuisbeurt tegen sv Den Hoorn dus wel het nodige recht te zetten en dat gebeurde. Het was geen grootse wedstrijd, maar met strijdlust Ă©n koelbloedigheid op het juiste moment werden de punten aan de Oldegaarde gehouden.

De openingsfase was voor de bezoekers maar tot echte kansen leidde het niet voor de rood-wit gestreepten. Integendeel, na ruim een kwartier creĂ«erde Spartaan’20 het eerste echte gevaar, toen Luigino Paesch over links prima doorzette, maar zijn voorzet ging voorbij aan iedereen. Even later een prima aanval met een kans voor Juthlen Castillo die diagonaal over schoot. Daarna was het aan de andere kant Den Hoorn, Jeffrey van de Berg zag zijn schot in kansrijke positie naast gaan. Spartaan’20 hield op dat moment het betere van het spel, maar vijf minuten voor de pauze was Den Hoorn erg dichtbij 0-1 maar schoot linkerspits Youri Kooijmans tegen de opnieuw uitstekende Spartaan-doelman Alihan Ulusoy aan. In de extra tijd van het eerste bedrijf leek de 1-0 voor Spartaan’20 er te komen, toen Josh Gross Santana duidelijk binnen ‘de zestien’ werd gehaakt. De verder goed leidende arbiter Evers legde de bal er ten onrechte buiten, de vrije trap leverde vervolgens niets op.

Na de pauze volgde toch snel de 1-0. Soufian Charraoui kapte diverse tegenstanders uit en haalde uit. Hij had het geluk dat de bal onderweg werd geraakt en zodoende buiten bereik van Den Hoorn-keeper Robert-Jan Kuipers in het net belandde. Nog binnen het uur had Spartaan’20 de wedstrijd in het slot kunnen gooien, toen Juthlen Castillo op volle snelheid over rechts doorging en twee man vrij in het midden mee liepen. Helaas was zijn voorzet onzuiver. En even later was het geluk nu niet met Soufian Charraoui: hij kapte weer zijn tegenstanders uit maar zijn knal spatte uiteen op de onderkant van de lat.

Spartaan’20 liet dus de beslissing achterwege en dit bracht het geloof in een beter resultaat terug bij de bezoekers. sv Den Hoorn trok het initiatief weer naar zich toe en dat leidde tot een reeks van hoekschoppen, steeds dreigend maar de Spartaanse verdediging stond goed onder leiding van keeper Alihan Ulusoy. Deze stond vervolgens ook aan de basis van de definitieve beslissing. Een gerichte uittrap deed de bal uiteindelijk bij Juthlen Castillo belanden en diens voorzet werd behendig afgerond door de net ingevallen Swendly Albertus: 2-0. sv Den Hoorn gaf het ook hierna niet op en bleef drukken op de Spartaanse defensie, maar dat verschafte aan de andere kant ruimte. Yasin Soyturk speelde in een counter zijn tegenstander uit en werd ten val gebracht, hij benutte zelf de strafschop: 3-0.

Opgeluchte gezichten na afloop, geen hoogstaande wedstrijd maar wel de eerste drie punten binnen. Dat geeft vertrouwen voor de volgende week, opnieuw een thuiswedstrijd tegen stadgenoot VOC.