NieuwsNieuws 2020/2021WedstrijdverslagenZondag 1

Spartaan’20 met weinig moeite langs RVC’33

De eerste bekerwedstrijd van seizoen 2020-2021 tussen Spartaan’20 en RVC’33 begon wat rommelig. Om bouwtechnische redenen waren er geen kleedkamers beschikbaar op het Reeuwijkse sportpark en de aanvankelijk harde wind dwars over het veld was ook een onprettige omstandigheid.

Omdat het op vrijwel alle fronten zijn meerdere moest erkennen in Spartaan’20 was snel duidelijk dat dit RVC’33 kansloos was. In hoog tempo werden de Reeuwijkers op elke vierkante meter van het veld overlopen. In de 8e minuut bracht Shayron Curiel vanaf de rechtervleugel de bal voor het doel alwaar Rowendey Schoop eenvoudig de 0-1 op het scorebord wist te brengen. Tien minuten later was het wederom Shayron Curiel die de bal opnieuw voor het doel bracht, deze keer vanaf links. En ook nu wist Rowendey Schoop, deze keer in twee pogingen, keeper Tim van de Hoek te passeren: 0-2.

In de 36e minuut soleerde Xavier Akinrinbola door de verdediging van RVC’33, zette ook de keeper op het verkeerde been en schoof de 0-3 in het net. Kort daarvoor werd een grote kans door de thuisclub verprutst, mede dankzij goed werk van Spartaan’20-keeper Yordi Godijn. Het was de enige echte kans die RVC’33 in de hele wedstrijd kreeg.

Na rust ging Spartaan’20 verder waar het voor rust gebleven was. In hoog tempo de tegenstander bestoken met kansrijke aanvallen. Binnen een minuut vloog de bol net naast het doel. Omdat RVC’33 met meer mankracht de verdediging versterkte, had Spartaan’20 wat meer moeite met scoren. Maar Shayron Curiel, de man van de uitstekende voorzetten, wist in de 59e minuut in een scrimmage nu zelf het doel te vinden, 0-4. Vermeldenswaardig is nog dat Xavier Akinrinbola vrij voor de keeper nog een bal op de paal schoot. In de rest van de speeltijd werd er driftig gewisseld, met als gevolg dat de sportieve ontmoeting onder de uitstekende leiding van arbiter Straver en zijn assistenten als een nachtkaars uitging.

Aanstaande zaterdag 5 september neemt Spartaan’20 het op eigen veld op tegen Alexandria’66, dat met 1-0 zijn eerste bekerwedstrijd tegen UVS wist te winnen. Aanvang van deze wedstrijd is 17.30 uur. Een week later volgt de derde en laatste poulewedstrijd, uit bij UVS in Leiden.