Afgelopen zaterdag stond E1 thuis tegenover Berkel E1, de bekerwinnaar van vorig seizoen. Het betrof de laatste poulewedstrijd van de KNVB Beker.

In de eerste helft kreeg Berkel geen enkele kans, omdat de verdediging van Spartaan niets weggaf. Zelf creëerde men een aantal mogelijkheden, maar uiteindelijk werd er niet gescoord. Het tempo lag hoog en er werden van beide kanten veel fysieke duels uitgevochten. De leider van Berkel klaagde er de gehele wedstrijd over en op elke beslissing van de scheidsrechter, die aan beide kanten veel toeliet. De spanning werd deze leider op sommige momenten teveel en dit liet hij op een aparte manier zien door af en toe verbaal te provoceren.
Spartaan oogde in de eerste helft licht gespannen en kwam hierdoor niet lekker in het spel.

Na rust kwam Berkel onverdiend op 0-1 door een misverstand in de verdediging van Spartaan. Hierna begon Spartaan eindelijk goed in het spel te komen. Dit leidde tot de verdiende gelijkmaker van Djammi op aangeven van Ayoub. In de laatste fase van de wedstrijd werd Berkel bij vlagen weggespeeld en kwam Spartaan uiteindelijk ook op een 2-1 voorsprong door Djarwell. Hierna werd er verzuimd om meer doelpunten te scoren. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een verdiende 2-1 overwinning. De leiding van Berkel kon het verlies moeilijk verkroppen en de spelers mochten ook geen handen geven na de wedstrijd en moesten meteen naar binnen. Spartaan bekert verder en Berkel ligt eruit!

Iedereen heeft keihard gewerkt! Damian, Shakir, Joa, Djarwell, Yigithan, Yassim, invaller Ayoub uit E4, Djammi en Zavion.