JO21Wedstrijdverslagen

FC Den Bosch – Spartaan’20 O21   4-0

Na een winstpartij tegen AFC en een midweeks gelijkspel tegen Go Ahead Eagles ging de O21 vol vertrouwen richting het altijd gezellige Brabant, waar FC Den Bosch wachtte.

Op het kunstgras in Stadion de Vliert namen de volgende mannen het op tegen de Bosschenaren:
Andu, Giornny, Daan, Urgill (38’ Isidor), Jamir, Mikail, Jason (60’ Jorule), Aroen, Jazz (60’ Alae Edinne), Cheickna (45’ Ayrton) en Mo (45 ’Amine)

Dat het een lastige middag zou worden hadden de Spartanen op voorhand al kunnen weten. FC Den Bosch O21 stond voor de corona-break in seizoen 20-21 ook al stijf bovenaan in de 3e divisie zonder enkel verliespunt. Na 2 wedstrijden in seizoen 21-22 had het ook al de volle 6 punten.

De eerste 5 minuten van de wedstrijd begon Spartaan’20 goed. De zwartwitten hadden het balbezit en zetten de lijnen uit in het veld. Dit zorgde voor een grote kans voor Mo in de 6e minuut. Hij kwam vrij voor de keeper, maar raakte de bal onvoldoende. Geen kansloos begin, dus, maar FC Den Bosch was direct wakker. Zij profiteerden van onze linkerkant, waar de communicatie tussen de spelers niet lekker liep en via een lage voorzet kon de spits van Den Bosch de 1-0 noteren.

Den Bosch pakte door en zette zeer volwassen hun aanvallen op. Geen spectaculair voetbal, maar simpel en effectief komen ze na een kwartier op 2-0.

Krijgt Spartaan20 O21 dan nog kansen? Jazeker, 2 maal zette Aroen een dribbel te lang door en liep zich vast in de defensie van Den Bosch.

Het zat Spartaan ook niet mee in de 39e minuut. Een dreigende middenvelder vuurde de bal op de goal van Andu af. De bal ging net buiten zijn bereik binnenkant paal de goal in. Pracht doelpunt moet gezegd worden. Helaas wel 3-0 bij rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Wij houden vooral tegen en FC Den Bosch zet rustig zijn aanvallen uit. Schade beperken? Nog voor de 3-3 gaan? Deze vragen stelde men zich af op de tribune. Duidelijk was dat dat laatste niet ging lukken. Het piepte en kraakte af en toe wel. In de 84e minuut was het Mikail die nog een bal van Spartaanse doellijn haalde. Toch viel in blessuretijd de 4-0 voor Den Bosch. Op basis van de 2e helft was 4-0 misschien geflatteerd, maar FC Den Bosch pakte zakelijk de 3 punten en blijft ongeslagen.

Spartaan’20 O21 heeft nu alles meegemaakt: winst, gelijkspel en verlies.

= = = = =
Spartaan’20 O21 – Fortuna Sittard   1-4

De nederlaag tegen Den Bosch werd nog als terecht gezien, maar de wedstrijd erna, tegen Fortuna Sittard, gaf ons het idee dat we iets hadden laten liggen.

Balsponsor deze middag voor Spartaan’20 O21 Maxwell Continental Tank Serv Engineering B.V.

Op de Oldegaarde streden de volgende Spartanen: Andu, Giornny, Daan, Sany, Jamir, Mikail, Jason (62’ Jorule), Aroen, Jazz, Alae Edinne (68’ Cheickna) en Amine (79’ Mo)

Afgelopen seizoen werd in het verre Limburg een zware pot gespeeld met als eindstand toen 2-2. Nu een jaar later verwelkomen we de Limburgers in Rotterdam. Waar Spartaan’20 thuis een ontneembare vesting moet zijn.

Zowel Spartaan’20, als Fortuna begonnen goed en kwamen er bij vlagen gevaarlijk uit, met als uitblinker aan de geelgroene zijde de nummer 7. Wij kwamen in de 18e minuut met een perfecte aanval uit het boekje tot een grote kans. Amine vanaf rechtsbuiten speelde de bal naar binnen op Alae Edinne die hem terug legde op Amine die de verre hoek zocht. Helaas scheerde de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Hierna pakte Fortuna de leiding in de wedstrijd. Een moment van verwarring, omdat de arbitrage een situatie anders beoordeelde dan wij verwachtten en Fortuna Sittard strafte dat moment af, 0-1.

Nog voor rust kreeg Spartaan de ultieme kans om de rug te rechten. Giornny haalde de achterlijn en trok de bal terug voor de goal. Aroen kon uithalen, maar de bal werd van de doellijn gehaald.

Ondanks dat Spartaan het gevoel had dat het niet onder deed voor Fortuna Sittard kwam het niet tot echte kansen. Wij moesten het hebben van schoten uit de 2e lijn en Fortuna kreeg het extra zetje dat de wedstrijd liet kantelen. De goed spelende nummer 7 van Fortuna kwam na licht contact te vallen. De scheidsrechter wees een penalty toe, Andu kon die niet stoppen en de 0-2 stond op het bord.

In de slotfase ging het bij de opbouw mis, 0-3, redde Cheickna de eer en liet Spartaan de Limburgers nog even wankelen. Maar i.p.v. de aansluitingstreffer kwam de 1-4 eindstand op et formuleer.

Tegendoelpunten tellen hard mee, de O21 zal moeten leren geconcentreerd te blijven tot het laatste fluitsignaal. Ook als het niet lekker loopt. 1-3 of 1-4 maakt een groot verschil, dit was vorige week in Den Bosch ook het geval 3-0 of 4-0. Er valt nog genoeg te verbeteren.