Spartaan’20 en Groeneweg vochten een boeiend duel uit dat bleef steken op 0-0.

Onze reporter Rien van Gruijthuijsen meldde een vermakelijke middag en meldde het volgende verslag:

Spartaan’20 startte uitstekend en wist door prima combinaties Groeneweg veelvuldig op eigen helft vast te zetten. Het aantal gecreĂ«erde kansen was legio voor de thuisclub. In de eerste helft waren er liefst zes gevaarlijkse acties die de doelman van Groeneweg prima uit zijn doel ranselde. Daar stelde Groeneweg maar Ă©Ă©n echt gevaarlijke situatie tegenover, waarbij de bal naast het doel verdween. De verdediging van Spartaan’20 speelde ook zeer geconcentreerd en gaf heel weinig weg.

Na de rust stond er een veel actiever Groeneweg op het veld. Daar moest Spartaan’20 even aan wennen. De eerste tien minuten waren dan ook voor de bezoekers met een lob over de keeper en over het doel, en een schot dat Yusuf Can bewaam tot hoekschop verwerkte.

Daarna ontspon zich een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen die beide voor de overwinning gingen. De twee keepers werden dan ook in staat gesteld om hun beider kunnen te tonen. Voetballend had Spartaan’20 zeker het betere van het spel, maar ook Groeneweg liet zich niet onbetuigd en bleef gevaarlijk. De beide verdedigingen wankelden wel maar bleven zonder kleerscheuren. Wel dient gezegd te worden dat de aanvallers af en toe wat onhandig te werk gingen en dan ook zelf debet waren aan de non-productiviteit en het chagrijn van de beide trainers.

Een doelpuntloos gelijkspel tussen twee ploegen die feitelijjk meer dan een punt nodig hadden. Voor zondag 17 april zijn geen wedstrijdn vastgesteld. Op 24 april ontvangt Spartaan’20 XerxesDZB, een uitermate belangrijke pot om de veilige plekken.