NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen

Het Eerste heeft zich goed hersteld van de nederlaag afgelopen zaterdag. Het speelde tegen cupfighter Capelle 2 een goede wedstrijd en won op bezoek in Capelle verdiend met 2-4.

Na een goed begin in de eerste helft was het al snel 0-1, Diego Liefden kopte binnen. Daarna werd verzuimd om uit twee grote kansen verder afstand te nemen. In de 2e helft kwamen de gastheren uit een corner op 1-1, maar al snel zette Mo el Yakoubi Spartaan’20 weer op voorsprong. Nadat vervolgens nog een derde Spartaan-treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, kwam Capelle vrij onverwacht nog op 2-2. Dit uit een indirecte vrije schop die was toegekend omdat de scheidsrechter vond dat de keeper te lang treuzelde met zijn uittrap.

In de slotfase was het Manzenza Quiavuazoa die voor de Spartaanse 2-3 zorgde en in de extra tijd maakt Mo el Yakoubi met zijn tweede en Spartaans vierde treffer een einde aan alle onzekerheid: 2-4.

Door dit resultaat is Spartaan’20 1 geplaatst voor de kwartfinales (de laatste 8) van de KNVB-beker in district West-2. Binnenkort is de loting. Een winst in de kwartfinale is extra interessant omdat de vier halve finalisten zich tevens plaatsen voor deelname aan de voorronde van de ‘grote’ TOTO KNVB-beker 23/24.