NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Makkelijk ging het zeker niet, maar de verbetenheid om te willen winnen leverde de Spartanen drie zeer belangrijke punten op. Dankzij de 2-0 zege in Kinderdijk op De Zwerver en de nederlaag van Nieuw-Lekkerland bij XerxesDZB kon afstand worden genomen van de gevaarlijke tiende plaats, een plek op de ranglijst die aan het einde nacompetitie inhoudt.

De Zwerver was vorige week officieel gedegradeerd, maar dat betekende nog zeker geen gemakkelijke middag voor Spartaan’20. Vooral in de eerste helft was er, zoals dat heet, moeilijk ‘doorheen’ te voetballen en waren er dan ook nauwelijks kansen op een treffer.

Na een aanvallende omzetting ging het in de tweede helft beter lopen en was het al snel 0-1. Sany Ayeva was de aangever en Aroen Orie de afmaker. En ook de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Nu was het Desmond Asare met het voorwerk en rondde Nelson Bashir het af.

‘King of the match’ was volgens kenners Urgill Dalen. Hij greep zijn kans op een basisplaats door achterin de afwezige ervaren Diego Liefden prima te vervangen en de verdediging goed te organiseren.

Zaterdag 6 mei is er geen programma, over twee weken op 13 mei volgt de, wederom belangrijke, thuiswedstrijd tegen CVV Zwervers.