NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Zo zag de tribunebezetting bij aanvang van de wedstrijd eruit. Als de kou al geen reden was, was het wel Nederland-VS dat de mensen thuis hield. En de tientallen die nog wel kwamen, kozen ook grotendeels voor een plek in de warme kantine, om zowel onze mannen als Oranje te kunnen volgen. Hoe dan ook, de thuisblijvers misten een leuk doelpuntenfestijn, waarin het betere Spartaan’20 terecht aan het langste eind trok met een 6-3 zege.

De door Alex Steeman geschonken wedstrijdbal (wie volgt?!) wordt om klokslag 15.30 uur aan het rollen gebracht. De start van de wedstrijd is nog voor de bezoekers uit Kinderdijk, die direct hoog druk zetten. Maar de eerste de beste Spartaan-aanval in de 6e minuut is meteen raak: Aroen Orie passt op de diepgaande Lluis Baldeh Baldeh en die schiet keihard raak, 1-0. Een minuut later mag Aroen zelf vrij op de keeper af, maar schuift hij de bal naast. De Zwerver wordt nauwelijks gevaarlijk, maar bij een prima schot van Youssef Lamrid moet Migael Essajas wel redding brengen. Kansen voor Spartaan’20 blijven komen en in de 27e minuut is het 2-0: Nelson Bashir rondt een voorbereidende actie van Lluis Baldeh Baldeh af.

Op het half uur wordt de 3-0 van Aroen Orie wegens buitenspel teruggefloten, waarna het in dezelfde minuut raak is aan de andere kant. Jesper Kusters benut de vrijheid die hij van de Spartaanse defensie krijgt en schuift de bal langs Migael Essajas: 2-1. Nelson Bashir schiet vervolgens in kansrijke positie naast en dan is het even later ineens zelfs 2-2. Een vrije trap van net buiten het strafschopgebied wordt door Migael Essajas niet goed verwerkt, de terugspringende bal wordt door Jesper Kusters binnen gewerkt.

De iets te gemakkelijke Spartaanse opvatting is kennelijk in de pauze goed besproken, want direct na rust is de scherpte er weer en is het al na een minuut 3-2. Sany Ayeva steekt de bal goed op Aroen Orie en die schiet binnen. Hierna regent het kansen voor Spartaan’20. Eerst kopt Lluis Baldeh Baldeh in vrije positie naast en daarna kogelt Mo el Yakoubi een bal op de lat. De 4-2 valt toch al snel, Sany Ayeva kopt hem binnen.

Met nog een kwart wedstrijd te gaan beslist Nelson Bashir de partij definitief met zijn tweede en Spartaans vijfde treffer. Weer is de prima voorbereiding van Lluis Baldeh Baldeh. Toch doet De Zwerver nog iets terug, doordat twee Spartaan-verdedigers elkaar in de weg lopen en Jermain Bebrout daardoor simpel de 5-3 kan laten aantekenen. Het slotakkoord is voor de uitblinkende Lluis Baldeh Baldeh, die de 6-3 onhoudbaar langs de Kinderdijkse doelman schiet.

Pupil van de week Amir Kandil beleefde een mooie middag en tekende na afloop zijn contract bij voorzitter Cerano Bakker.

Spartaan’20 is nu weer gedeelde koploper met XerxesDZB. Nog twee uitwedstrijden voor de winterstop: komende zaterdag 10 december CVV Zwervers Capelle – Spartaan’20 (aanvang 15.00 uur) en op 17 december de topper XerxesDZB – Spartaan’20 (aanvang 14.30 uur).