NieuwsNieuws 2020/2021

Laurens: zo vader, zo zoon!

Daar stond ie dan ineens in de schijnwerpers. Vanwege corona helaas in een decor dat je als debutant niet verdient. Zelfs zijn trouwste supporters, ouders Jos en Thea, konden geen getuige zijn van dit mooie moment!

 COEN LAURENS, al ruim voor zijn 6e verjaardag in 2007 lid geworden van onze club en toen al vast van plan om in de keepers-voetsporen te treden van zijn vader, stond donderdagavond 8 oktober onder de lat in de wedstrijd tegen Rood-Wit Willebrord. Opgeleid in onze eigen jeugd, alle selecties doorlopen, nu als 18-jarige de doelman van O19-1. Maar nu deed de hoofdtrainer ook een beroep op hem. En hij deed het uitstekend, vertoonde nauwelijks zenuwen en verrichtte een aantal prima reddingen.

Of Coen net zo’n mooie carrière in het 1e elftal tegemoet gaat als vader Jos? We wachten het af en hopen het natuurlijk!

In ieder geval heeft Coen al een ding voor op zijn vader: op 18-jarige leeftijd debuteren, dat deed Jos niet. Die stond op zijn 21e op 9 maart 1991 voor het eerst in het 1e in het doel en had daarna overigens wel een mooie carrière: liefst veertien seizoenen in de hoofdselectie, gedurende zes ervan was hij vaste keus  en tussen 1991 en 2003 keepte Jos 143 wedstrijden in de hoofdmacht.

Vader en later zoon in Spartaan’20 1, het komt in de clubgeschiedenis vaker voor. Maar beiden als keeper, dat is dan weer wel uniek.