Scheidsrechters, bijna elke club heeft er te weinig van om al die jeugdwedstrijdjes te kunnen spelen. Terwijl het potentieel van kenners toch erg hoog is. Luistert u maar eens langs de lijn! Maar ondanks al die mensen langs de lijn, die het – naar eigen idee – beter kunnen dan de dienstdoende arbiter blijft het tekort aan scheidsrechters/spelleiders voortduren.

In de week van 7 tot en met 15 oktober 2017 vindt de ‘Week van de Scheidsrechter’ plaats. Een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Tijdens deze week wil de KNVB zoveel mogelijk scheidsrechters bedanken voor hun waardevolle inzet en daarbij is de hulp van alle clubs nodig.

Natuurlijk sluit Spartaan’20 zich daarbij aan en we hopen dat er ook aanmeldingen door komen (vraag informatie bij Ricardo Willemse, of het wedstrijdsecretariaat)

Heb jij vragen, zoals: Kan iedereen het?
Ja, eigenlijk wel. Maar er zijn kinderen goed in rekenen, er zijn kinderen goed in taal en zo zijn er ook kinderen goed in het geven van spelleiding. Dus hoever je talent en ervaring je brengen weet je nooit van tevoren. Maar voor een clubscheidsrechter hebben de meesten voldoende talent in huis. Nou nog je kennis opbouwen via de scheidsrechtercursussen (die betaalt Spartaan’20 voor je!)

Bij Spartaan’20 beginnen we al heel vroeg met het werven van scheidsrechters/spelleiders. Zo lieten we Luis Duarte al op 13-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd leiden. Die vond dat zo leuk dat hij zich er verder in ging bekwamen. Niet alleen op het veld, maar ook op het zand ging hem dat goed af. Zo leidde hij ooit bij het Beachvoetbal een wedstrijd tussen BraziliĂ« en Portugal! Nu kom je hem misschien tegen bij de KNVB, want hij is daar docent arbitrage.