Uit het AD van 23 december 2016:

Hij is in vorm en heeft duidelijke wensen. Als het aan Soufian Charraoui (20) ligt, gaat hij nog jaren door bij Spartaan’20 en in de zaal bij FC Eindhoven.

Want kiezen, daar heeft Charraoui helemaal geen trek in. Veldvoetbal en zaalvoetbal; ze zijn hem allebei even dierbaar. Alleen als er een veldvoetbalclub van het niveau tweede divisie en omstreken komt, wil hij de zaal vaarwel zeggen. “Maar anders never niet nee”, zegt hij recht vanuit het hart.

Charraoui praat zoals hij voetbalt: snel en een tikje onnavolgbaar. Hij dribbelt en slalomt langs de onderwerpen, te beginnen bij Spartaan’20. Dat is de club waarvoor hij sinds dit seizoen uitkomt en die hij in de afgelopen maanden voorzag van een respectabele productie van tien goals. “We hebben veel voetballend vermogen”, weet Charraoui. “Onze trainer Gokan Akgoz stelt mij als linksbuiten op. Daar kan ik acties maken, doelpuntjes maken en voorzetjes geven. Ik kan lekker naar binnen komen, want ik ben rechtsbenig. Maar ook met links kan ik wel wat. Ik ben het allebei, zeg maar. Nou ja, een beetje allebei.”

TPP

In de zaal komt de Rotterdammer Charraoui met FC Eindhoven uit in de eredivisie. Het team bezet momenteel de derde positie. Charraoui kwam vorig seizoen over van TPP Rotterdam, de club waarmee hij tot de halve finale van het Nederlands kampioenschap reikte. “Verloren van ASV LEBO”, recapituleert de man die 25 keer scoorde in het seizoen. “Ik heb toen een heel lekker seizoen gehad. Nu bij FC Eindhoven gaat het ook prima. Ik vind het allemaal zo leuk, joh. Ik ben nog jong en geniet volop van het voetballen. Vorig jaar ben ik in de zaal tot talent van het jaar uitgeroepen. Dat heeft me nog veel meer gemotiveerd.”

Charraoui traint wekelijks twee keer met Eindhoven, een aantal dat hij verdubbelt bij Spartaan’20. “Ik voetbal ook nog eens veel in mijn vrije tijd”, zegt hij. “Gewoon op straat, op het Afrikaanderplein ofzo. We hebben een app met jongens die graag voetballen en er is altijd wel iemand die wil. Jamal el Ghannouti van het Nederlands team zit er ook bij. Heeft óók altijd wel zin om te voetballen. Zelf ben ik afgelopen jaar voor Jong Oranje gedebuteerd en ik hoop dat mijn debuut voor het grote Oranje volgend jaar zal zijn. Alleen voor blessures moet ik wel uitkijken. Overbelasting ligt soms best wel op de loer.”