Was de overwinning vorige week bij Boshuizen misschien nog een beetje toevalstreffer, de overwinning op vv Hoogland was dat zeker niet. Hoogland, vorig seizoen nog hoofdklasser en dus zeker niet de minste, trachtte om van meet af aan Spartaan’20 onder druk te zetten. Maar de manier hoe Spartaan’20 daar mee omging was zonder meer knap te noemen. Weliswaar was het eerste kansje in de vierde minuut voor de bezoekers, maar het antwoord van Spartaan’20 was oogstrelend. In minuut zeven was het een vloeiende aanval van Lucas Rochiendrick, Yasin Soyturk en Soufian Charraoui, waarbij laatstgenoemde fraai afrondde.

De 1-0 deed Hoogland schrikken. Het gebrek aan snelheid bij de Hooglandse verdedigers noopte hen om het “hoog druk zetten” wat omzichtiger uit te voeren. In de twaalfde minuut trof Dave Dekker namens Hoogland de lat en mistte Soufian Charraoui aan de andere kant met een kopbal op een haar na het doel. Dezelfde Soufian gaf in de 39e minuut een dieptebal en bood hiermee een niet te missen kans aan Yasin Soyturk: 2-0. Hoogland trachtte hierna met nog meer inzet en nog minder overtuiging het Spartaan’20 voor rust nog lastig te maken maar werd nauwelijks gevaarlijk.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Spartaan’20 was geenszins van plan om ook maar iets weg te geven en schroomde niet om de bal uit de gevarenzone met desnoods een blindganger weg te werken. Daarnaast bleven de aanvallers van Spartaan’20 met hun snelheid buitengewoon gevaarlijk. Uit een van de uitvallen kreeg Yasin Soyturk de gelegenheid de bal redelijk hard en bovendien haarzuiver in de bovenhoek te knallen. 3-0.

Een prachtige voorsprong, maar ook een weelde die Spartaan’20 bijna teveel werd. Even een mindere organisatie van de verdediging werd in combinatie met wat ongeluk nog bijna fataal. In de 61e minuut kreeg na een misverstand in de Spartaanse verdediging Coen Heus de ruimte om de 3-1 aan te laten tekenen. En vijf minuten later kopte Bas Wobbes een van richting veranderde voorzet langs de op het verkeerde been staande doelman Alihan Ulusoy: 3-2. Spartaan’20 schrok hier zeker van, maar bleef met snelle aanvallen de verdediging van Hoogland voorbij lopen. In de 68e minuut wist Soufian Charraoui wederom door de Hooglandse verdediging te slalommen en bood hij Yasin Soyturk de gelegenheid om diens derde en Spartaans vierde treffer te maken door de bal langs de keeper in de hoek te deponeren, 4-2.

Het dient te worden gezegd dat de Hooglandse onverzettelijkheid indruk maakte want het bleef aan een beter resultaat werken. De Spartaanse verdedigers vonden hun onverzettelijkheid echter ook terug en de Spartaanse aanvallers wisten keer op keer grote kansen te creĂ«ren en…ook te missen; een puntje dat nog enige aandacht op de training vraagt. In de negentigste minuut kroonde Yasin Soyturk zich toch wel tot de ‘man of the match’ met zijn vierde treffer: weer een prima uitgespeelde aanval en de keeper gepasseerd in dezelfde hoek: 5-2.

Een overwinning op een hoger geklasseerde tegenstander, met alle lof voor het vertoonde spel, iets dat het verrassend talrijk meegekomen Hooglandse publiek volmondig moest beamen. Terechte trots van Spartaan’20 op het behaalde resultaat. Scheidsrechter Wagner wist de wedstrijd op zijn geheel eigen wijze prima in goede banen te leiden.