Zaterdag 4 juni was het kampioenenbal van de jeugd

Een volle kantine en ouders met de camera in de aanslag, de teams kwamen naar voren voor de huldiging. Een certificaat en een kampioensshirt als cadeau! Jan Akkerman vertelde wat over elk team en uiteraard allemaal blije gezichten op het podium.
Verder een afscheid van twee toppers die het schoolvoetbal trainden de afgelopen 11 jaar, Philip Scheffer en Leon van Pul. Ze geven het stokje over aan nieuwe trainers!

flip leon s
Philip Scheffer en Leon van Pul Bedankt!!

 

Spartaan’20 C1

C1 s

De laatste kampioen was misschien wel de grootste verrassing. Verleden jaar net niet, maar dit jaar konden ze de champagne laten knallen: C1 kampioen in de 2e divisie, spannend tot het einde. Waarbij Barendrecht de grootste concurrent was, maar uiteindelijk met 9 punten verschil het kampioenschap werd binnengehaald. Jammer was dat eerder deze zaterdag wel de finale van de Rijnmond Cup werd verloren van….Barendrecht. Maar het mocht de pret niet drukken op deze kampioensviering!
Trainer Mario en zijn mede begeleiders Gian Carlo, Germain en Norris zijn superblij en trots op dit resultaat. Volgend jaar gaat Mario naar de B1, maar Roy gaat er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten in de 1e divisie met de nieuwe C1.

 

Spartaan’20 D1
D1 s

Net als C1 vorig jaar net niet gehaald, maar dit jaar toch een feit: D1 kampioen in de 2e divisie landelijk en dit betekent dat volgend jaar trainer Fabian en zijn begeleiders met de boys gaan spelen op het hoogste niveau van Nederland, de 1e Divisie! Volgend jaar spelen tegen de beste talenten van Nederland wil toch iedereen, dus… Ajax, Feyenoord of PSV maak jullie borst maar nat.
Kampioen worden in deze divisie was heel knap, gezien de grote concurrentie. De pluim gaat naar de spelers, maar zeker mogen we de begeleiders niet vergeten die zich ook hebben ingezet voor dit prachtige resultaat. Fabian, Rick en John liepen dan ook een week lang met een glimlach op hun gezicht. Ook volgend jaar komen er weer talenten uit de D3 en D2, die gaan er alles aan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten met de D1. Nu vast veel succes!

 

Spartaan’20 E-Top (D5)

D5 s

Dit seizoen speelden de beste E spelers geen 9×9 maar zijn ze gelijk gaan voetballen in een D-competitie. De spelers van Carlo en Lars hebben het fantastisch gedaan! Spelen op een groot veld, in de 1e klasse en dan ook nog eens tegen spelers die vaak twee jaar ouder zijn. Geen kampioen, maar een mooie derde plaats als resultaat. Dat we ze toch tussen de kampioenen zetten, heeft met de extra, bijzondere prestaties te maken die ze leverden: in maart speelden ze een groot E-top toernooi in Castricum, versloegen een hele rits gerenommeerde club Ă©n wonnen de finale van Volendam met 3-2. En vandaag wonnen ze de Rijnmond Cup door Excelsior Maassluis met 5-1 te verslaan! Meer dan terecht gehuldigd op het kampioenenbal dus! We zijn trots op deze talenten. Volgend jaar gaan alle spelers over naar de D, gaan daarin de D2/3 vormen en worden klaar gestoomd voor de D1 een jaar later.

 

Spartaan’20 E4
E4 s

Dit is het zogenoemde talententeam van de E. Allemaal eerstejaars en ze speelden in de 1e klasse. Dan kampioen worden, dat betekent dat er kwaliteit rondloopt! Men speelt voor het grootste gedeelte al wat langer bij elkaar en dat is goed te zien in het spel dat wordt neergelegd op de groene mat. Dit seizoen speelden ze tegen bijna allemaal tweedejaars en het lengteverschil was soms echt enorm. Maar voetballen kunnen ze dus en dat hebben ze dan ook vaak laten zien. Veel discipline in het spel, positiespel, mooie dribbels en hard werken voor een goed resultaat. Trainer Dennis en Jeffrey hebben de spelers klaar gestoomd voor de E selectie en nu mogen ze in het nieuwe seizoen aan trainers Carlo en Raoul laten zien wat ze allemaal kunnen.

 

Spartaan’20 MB1

MB1 s

Het enige meidenteam in onze club, maar wel kampioen in de 1e klasse. De meeste meiden spelen al langer bij Spartaan’20 en trainer Rob Kraan is het weer gelukt om met hen kampioen te worden. Na elke wedstrijd was het een gezellige boel in de kleedkamer en om dat plezier gaat het natuurlijk vooral! Volgend seizoen wordt MB1 de MA1 en we hopen dat we ze aan het slot van de rit weer mogen begroeten op het kampioenenbal!

 

Spartaan’20 F10
F10 s

We hebben vier teams die trainen op Katendrecht en daar op school zitten, maar ze spelen hun wedstrijden op zaterdag uiteraard gewoon aan de Oldegaarde. Al elf seizoenen een geslaagd project en al vele teams zijn kampioen geworden. Ook dit jaar is het weer raak! In F10 zijn de meeste spelers dit jaar begonnen met voetballen, hoewel velen ook al meededen met de mini-F in de zaal op Katendrecht. Trainers Philip en Leon hebben er weer alles aan gedaan om de jongens beter te maken. De opkomst op de training was altijd goed en het is weer eens duidelijk, wie veel oefent wordt echt beter. 16 overwinningen en maar twee keer verloren dit seizoen, dåt maakt je kampioen van je competitie!  Ook Jan Donker en de leiders bedankt voor hun voortreffelijke inzet tijdens het gehele seizoen!

 

Spartaan’20 F9
F9 s

F9 is ook een team uit het schoolproject en speelde vorig seizoen ook al samen. Ze speelden eigenlijk te laag, maar aan een verzoek om hogere indeling werd door de knvb niet meegewerkt. De uitslagen waren meestal groot en dat is natuurlijk niet altijd even leuk voor de tegenstander en ook soms niet voor jezelf. Maar toch: liefst 287 goals voor en maar 12 tegendoelpunten in de competitie en beker, dit zegt genoeg over het scorend vermogen van F9. Wat F9 verder bijzonder maakt, is dat ze naast het kampioenschap ook de KNVB beker hebben gewonnen door te winnen met 5-0 van Blauw-Zwart. De leiders Wim, Bob en Mustafa hebben er een echt team van gemaakt en kunnen trots zijn op de jongens. Volgend jaar gaan er veel spelers naar de E, succes daar!

 

Spartaan’20 E8

E8

E8 is de derde kampioen onder de schoolteams! Ze hebben het dit seizoen prima gedaan, de jongens mogen trots zijn op de titel. Het team is een mix van eerste- en tweedejaars, zowel het fysieke en het technische zijn aanwezig. Niet alleen in het veld ging het goed, ook daarbuiten gingen de spelers leuk met elkaar om. De trainingsopkomst was goed en je zag de spelers elke week beter gaan spelen. Het kampioenschap behalen was niet gemakkelijk: lang was het Barendrecht, die dicht in de buurt bleef van het team van de trainer/leider Philip, maar E8 trok toch aan het langste eind.

 

Spartaan’20 E5
E5 s

Ook een zogenoemd opleidingsteam eerstejaars, die komend seizoen gaan strijden voor een plaats in de E1 en E-top. E5 bestaat bijna helemaal uit de F2 van vorig seizoen en je kan goed zien dat ze al langer met elkaar spelen. Trainer Danny en leider Patrick hebben er een prima voetballende ploeg van gemaakt. De competitie (2e klasse) was geen gemakkelijke prooi, Coal en Binnenmaas E1 bleven tot het eind in de race, maar E5 trok verdiend aan het langste eind. Ook trainer Carlo is zeer goed te spreken over deze talenten. Ook voor deze mannen geldt: hard trainen, goed luisteren en vooral veel voetbalplezier hebben, dan gaan we ook volgend seizoen weer genieten van jullie voetbalkunsten!

 

Spartaan’20 E1
E1 s

(verhaal volgt)

 

Spartaan’20 D7

D7 s

D7 is kampioen geworden in de 5e klasse, het is een echte teamprestatie. D7 is een voorbeeld hoe je met elkaar omgaat, binnen Ă©n buiten het veld. Ook de ouders hebben daar een zeer positieve rol in vervuld, waarvoor dank! Trainers Leroy en Wiebe hebben er een echt team van gemaakt, waar vooral plezier belangrijk was en dat heeft als resultaat het kampioenschap. Met maar Ă©Ă©n verliespartij zijn ze de verdiende kampioen! Een groot aantal spelers gaat over naar de C, een deel blijft in de D.