Slikkerveer – Spartaan’20 2-3 (rust 1-1)

2016-05-16-Slikkerveer-Spartaan-20

In een beslissende wedstrijd die vooral in de tweede helft bol stond van de spanning en emotie stelde onze ploeg het Tweedeklasserschap veilig. Dankzij een enorme vechtlust en de juiste teamgeest werd, met gedurende 42+10 minuten10 tegen 11, een 3-2 overwinning geboekt. Eind goed al goed dus!

In de eerste helft leken beide ploegen erop uit vooral elkaar af te tasten en werd slechts voorzichtig de aanval gezocht. Het betekende aanvankelijk nauwelijks kansen. Het eerste Spartaanse gevaar was een wegdraaiend schot van Ersin Akdag vanaf de rechterkant, dat voorlangs zeilde. Even later een dreigende situatie aan de andere kant maar de Slikkerveer-spits treuzelde te veel met schieten waardoor de inzet kon worden geblokt. Na een half uur draaide LUIGINO Paesch zich langs zijn tegenstander in het zestienmetergebied en werd even vastgehouden, een strafschop voor Spartaan’20 tot gevolg. Rafael Kasmi hield het hoofd koel en schoot zuiver de 0-1 binnen. Spartaan wilde natuurlijk de rust halen met deze veilige stand, maar het was oud-jeugdspeler Ruben Silva Lopez die ons pijn deed. In vrije schietpositie knalde hij van buiten de zestienmeter loepzuiver de op dat moment verdiende gelijkmaker achter doelman Yusuf Can.

De tweede helft begon dramatisch voor ons. Na amper drie minuten een ongelukkige handsbal van Simri Bendt, de strafschop was nog wel terecht maar de gele kaart, zijn tweede, wat overdreven want hij kon er niet echt iets aan doen. Met tien man verder en Steven van Dongen die Slikkerveer hierdoor op 2-1 bracht: vele Spartanen langs de kant begonnen het somber in te zien. Maar bijzondere krachten in het voetbal bleken weer eens: Spartaan’20 rechtte de rug, gooide er een schep inzet Ă©n overtuiging bovenop en dan blijkt dat veel mogelijk is. Bovendien stegen in de defensie de in de eerste helft nog te onzekere jongelingen Wembley Paulino, Osman Tozlu en Enes Ozturk ineens boven zichzelf uit en traden steeds resoluut op. Eerst was het nog Wembley Paulino die een uitstekende actie zag stranden op de vuisten van de Slikkerveer-keeper, maar op het uur tekende Ersin Akdag voor de verdiende 2-2 door een fraaie dieptepass beheerst langs de doelman te schuiven. Nog in dezelfde minuut was het bijna weer gelijk, Yusuf Can was al geslagen, maar LUIGINO Paesch -notabene de rechterspits- liet zien hoe meeverdedigen moet en redde met een uiterste krachtinspanning op de doellijn. Hierbij raakte z’n schouder uit de kom maar dat zat dankzij verzorger Dennis van Eck snel weer goed!

Slikkerveer moest hierna komen want had een treffer nodig. Maar de meeste dreiging was feitelijk aan de andere kant voor het Slikkerveer-doel. Invaller Michel Margaretha probeerde een fraaie lob vanaf dertig meter die net over ging en uitblinker Moussa Jigar verzuimde in vrije positie voor de keeper de derde Spartaanse treffer te maken. Met nog een kwartier op de klok viel toch de beslissende derde Spartaan’20-treffer. Invaller Trecy Kapata zette met zo ongeveer zijn eerste balcontact Michel Margaretha vrij voor de keeper en nu was de inzet wel zuiver: 2-3.

In de slotfase moest Slikkerveer alles geven om de nu noodzakelijke twee treffers te forceren en werd de druk op het doel van Yusuf Can nogmaals opgevoerd. Steven van Dongen kreeg nog een goede schietkans maar mikte onzuiver. In de extra tijd, overigens ruim bijgeteld door de goed leidende invaller-arbiter Roozeboom, was het wel gespeeld en was Spartaan’20 dichter bij nog een treffer.

Opluchting en vreugde alom na afloop in het Spartaanse kamp, volgend seizoen weer ‘gewoon’ in de Tweede klasse en dan weer eens gaan voor een prijs! Als nu ook het tweede elftal in zijn nacompetitie (start zondag 21 mei) nog weet te promoveren naar de Res Hoofdklasse, mag het seizoen alsnog geslaagd worden genoemd!