NieuwsNieuws 2019/2020

In november 2018 heeft het bestuur met goedkeuring van de ledenvergadering besloten tot investeringen in duurzaamheid, in het kader van het project ‘de Groene Club’, een project van de KNVB en energiepartner Essent.

In 2019 is de verlichting op alle velden en in de gebouwen ‘LED’ gemaakt en zijn waterbesparende doucheknoppen in de kleedkamers aangebracht.

Het laatste en misschien wel meest zichtbare onderdeel is afgelopen week gerealiseerd: de installatie van 140 zonnepanelen.

Het uitzicht vanaf het terras is er tevens iets fraaier mee geworden, blinkende panelen in plaats van de bitumen dakbedekking, maar het belangrijkste is natuurlijk dat deze zonnepanelen onze club een flinke stroomkostenbesparing zal gaan opleveren. De investering zal over een reeks van jaren worden terugverdiend. Op de eerstvolgende ledenvergadering in het najaar zal verslag worden gedaan van dit project.

Spartaan’20 mocht zich eerder de eerste officiĂ«le ‘Groene Club’ van Nederland noemen. Wij dragen ons steentje bij aan maatregelen die goed zijn voor het milieu Ă©n die ervoor zorgen dat ze goed zijn voor de clubkas: lagere energielasten en minder waterverbruik.