NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Als team op tijd opgestaan! waren de woorden van trainer Omar Khan na afloop van de met liefst 5-1 gewonnen partij tegen DCV. Hij doelde daarmee vooral op de fases in de wedstrijd waarin de Spartanen het even wat moeilijker leken te krijgen tegen de aandringende Krimpenaren. Maar hij zal ongetwijfeld ook in het achterhoofd hebben gehad dat, na twee teleurstellende nederlagen, een overwinning echt nodig was om te blijven meedoen in de bovenkant van de ranglijst.

Vanaf de eerste minuut zet Spartaan’20 goed druk op de slordige DCV-defensie en dat leidt al na drie minuten tot de 1-0. Aroen Orie krijgt een zee van ruimte, behoudt het overzicht, legt de bal af op Lluis Baldeh Baldeh en die schuift de bal langs DCV-doelman Bart de Keijzer. De kansen op meer volgen elkaar snel op. Aroen Orie schiet op de keeper en Sany Ayeva mikt net te hoog. Na 23 minuten valt de 2-0. Een prachtige combinatie zet Lluis Baldeh Baldeh vrij voor de keeper en hij rondt opnieuw uitstekend af. Even later lijkt DCV terug in de wedstrijd, maar de treffer wordt door de resoluut leidende arbiter Ron Huser afgekeurd wegens buitenspel. Direct hierna krijgt Spartaan’20 dĂ© kans op 3-0, maar de drie schietpogingen worden allemaal onschadelijk gemaakt door de uitstekende DCV-doelman.

Tien minuten voor de pauze valt toch de 2-1. Na een verdedigende mistrap kan Sven Hentzen namens DCV de bal binnen tikken. Net voor rust is de thuisploeg opnieuw in de buurt van een derde doelpunt, maar weer worden de schoten van Chantley Job en Lluis Baldeh Baldeh gestopt. Daarna krijgt DCV-er Carlo de Reuver nog een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schiet hoog over.

Ook na de thee zien de toeschouwers een aantrekkelijk voetbalgevecht, waarin Spartaan’20 de betere ploeg blijft. De 3-1 in de 50e minuut is een ‘wereldvolley’ van de voet van Chantley Job. DCV moet nu komen en dat geeft extra ruimte voor de snelle Spartaanse aanvallers. Lluis Baldeh Baldeh mag tweemaal alleen op de doelman af, maar mikt net voorlangs. En Aroen Orie treft eerst uit een voorzet van Lluis van dichtbij de voeten van de keeper en even later schiet hij net naast.

DCV probeert het wel maar komt feitelijk tot weinig kansen in de tweede helft. Bij Spartaan’20 debuteert de 19-jarige David Hartog onder de lat en hij toont zich een zekere sluitpost. In de 79e minuut verricht hij een knappe redding en weet daarmee de Krimpense aansluitingstreffer te voorkomen. DCV lijkt uitgespeeld en de slotfase is geheel voor de Spartanen.

In de 87e en 89e minuut zorgen Aroen Orie en Manzenza Quiavuazoa met prachtige schoten voor de 4-1 en 5-1. De slotactie is daarna nog voor David Hartog, die een laatste DCV-poging uit de kruising tikt.

Na afloop natuurlijk blije gezichten, waaronder ook dat van Pupil van de week Ibrahim Ghelali, die zei een “supertoffe middag” te hebben beleefd.

Volgende week thuis om 15.30 uur de achtste finale in de KNVB-beker tegen sv Den Hoorn, dat uitkomt in de andere 1e klasse.