Unitas – Spartaan’20   5-1

Nadat binnen de minuut Unitas de 1-0 gescoord had vreesde alles wat Spartaan’20 lief is voor wederom een grote nederlaag. Met name de manier waarop de rechterspits van Unitas Joey Lokasi Spartaan’20 verdediger Yassine Belghar zijn hielen liet zien, een prachtige voorzet gaf en die door Armand Selmani onhoudbaar achter Aliha Ulusoy gewerkt werd maakte indruk.

Het wederom zeer jonge Spartaan’20 dat weer aantrad met een aantal talentvolle “onder 19” spelers, de gemiddelde leeftijd was 22,5 jaar, zette met een bewonderenswaardige inzet de schouders eronder en wist zowaar het veel meer ervaren Unitas met een gemiddelde leeftijd van ruim 27 jaar enigszins te bedwingen.

l in de 9e minuut wist zelfs Soufian Charraoui op prima aangeven van Raygivano Dompig de bal vanuit een lastige hoek langs doelman Ruud Verberk te knallen, 1-1.

Het Spartaan’20 middenveld maakte te veel fouten en juist het Unitas middenveld wist daar zeer adequaat mee om te gaan. De snelheid en de precisie waarmee zij hun aanvallers konden aanspelen deden Spartaan’20 de das om. Weliswaar waren de Spartaan’20 aanvallers ook zeer snel maar hun kansen waren veel minder talrijk en minder trefzeker.

Spartaan’20 keeper Alihan Ulusoy had dan ook zijn handen vol aan het schoonhouden van zijn doel. De 2-1 kon dan ook niet uitblijven. Weer ging er een fout van een middenvelder van Spartaan’20 aan vooraf. Joey Lokasi kon in de 20e minuut de tweede treffer laten aantekenen, 2-1.

Na rust kon je erop wachten dat Unitas nog veel meer goals ging maken. Dus besloot Trainer Gokan Akgoz het spel met alle risico’s van dien te verplaatsen. Hij trachtte met wat omzettingen de aanval zowel kwalitatief als kwantitatief te versterken. Nu was het spelbeeld zeker al aantrekkelijk maar door de bereidheid van Spartaan’20 om met nog meer risico te gaan voetballen werd dit nog leuker.

Het duurde dan ook tot de 65e minuut dat Unitas in de persoon van Onur Ulusan met een schot van zo’n 20 meter op 3-1 kwam. Ook Spartaan’20 liet zich niet onbetuigd, waardoor keeper Ruud Verberk tot wat kunst en vliegwerk werd gedwongen. In de 75e minuut wees de scheidsrechter ten gunste van Unitas na een valpartij naar de stip. Een kans die Mekonen Kibrom Mihreteab zich niet liet ontnemen, 4-1.

Vervolgens schoten zowel Unitas en Spartaan’20 nog een keer snoeihard op de paal. Diep in blessuretijd werd het ook nog 5-1 door de 3e treffer van Armand Salmani.

De jonge Engelse scheidsrechter H.K. Koet floot onmiddellijk voor het einde van deze sportieve ontmoeting. Een enigszins geflatteerde uitslag. Wat Unitas zichzelf zou moeten verwijten is het aantal onnodige gele kaarten waar het tegenaan liep terwijl de wedstrijd feitelijk allang gespeeld was.