sp20-jhr 1

De uitermate belangrijke ontmoeting met JHR bracht ons een 3-0 zege. Het betekent afstand van de onderste plaatsen en aansluiting bij de grote middenmoot.

Qua spelpeil was het zeker geen grootse wedstrijd, maar onze mannen streden vanaf de eerste minuut wel met de juiste instelling, er werd hard gewerkt en de start was aanvallend. Al na enkele minuten moest de JHR-verdediging aan de noodrem trekken met een gele prent tot gevolg. Zonder dat het gemeen werd, was de wedstrijd bij vlagen aan de harde kant met in ieder geval veel overtredingen. De gedecideerd leidende scheidsrechter Meindert Voogt volgde het spel op de voet en trad op waar nodig.

In de 10e minuut was het Desire Simson die met een subtiel hakje van dichtbij de bal alsnog over de lijn bracht, waar de pogingen van twee ploeggenoten eerst nog smoorden in de scrimmage voor het doel: 1-0. Even later was het bijna weer gelijk , maar keeper Yusuf Can was zoals al het hele seizoen een betrouwbare sluitpost en redde op de inzet van Raymillo Delba. Onze ploeg kreeg vervolgens meer kansen. De snelle Hans Kapata schoot na een rush voorlangs, Desire Simson treuzelde in kansrijke positie, Mustafa Dogan zag een inzet in de korte hoek gestopt door de JHR-doelman en een schuiver van Trecy Kapata verdween via een been van de tegenstander naast. Op slag van rust leek de 2-0 toch aanstaande toen Desire Simson alleen op de doelman af ging, maar hij wachtte een stap te lang met zijn inzet. JHR stelde er bijzonder weinig tegenover, alleen Kalika was met een schot gevaarlijk.

Na de pauze opnieuw een sterk aanvallende start van ons met vier corners in de eerste drie minuten. Uit de laatste leek Desire Simson te gaan scoren maar van dichtbij kopte hij de bal precies in de handen van de keeper. Na een uur wedstrijd viel de verdiende 2-0 alsnog. Trecy Kapata mocht aan de linkerkant net buiten het zestienmetergebied een vrije trap nemen en krulde de bal fraai in de rechterbovenhoek. sp20-jhr 2

JHR was een machteloze ploeg ook in de tweede helft en de tweede Spartaanse treffer brak zichtbaar het laatste restje vertrouwen. Het bijna enige gevaar van de bezoekers was een kwartier voor tijd toen Ali Khaldi op de rand van buitenspel door mocht, over de keeper lobde maar de bal op de bovenkant van de lat zag belanden. Spartaan’20 hield kansen op een grotere score en die kwam er ook nog in de laatste minuut van de extra tijd toen invaller Ahmed Nnafie zijn doelpunt mocht meepakken met een fraai diagonaal schot: 3-0. Het prachtige nieuwe scorebord is met eer ingewijd! sp20-jhr 3

De overwinning geeft lucht Ă©n vertrouwen voor de zware uitbeurt bij TOGB, volgende week in Berkel.