Wedstrijdverslag van de afgelopen weken van Spartaan’20 D5

Met dit nieuwe elftal hadden we een goed gevoel toen we aan de bekerreeks begonnen. Ingedeeld in de 3e klasse komen we ploegen tegen zoals Charlois en Barendrecht, de toch wel grotere namen in deze competitie. Maar al snel blijkt dat D5 toch wel een maatje te groot was en werden grote uitslagen behaald. Een soepel spelend D5 met grote inzet en strijd ging ook voetballend over zijn tegenstanders heen. Goed combinatiespel werd afgewisseld met degelijk positiespel en er werd dominant gevoetbald.

De eerste wedstrijd was tegen DRL D3 en zij werden met groot gemak opzij gezet. Met 10-0 was de eerste overwinning in een officiële wedstrijd binnen en kon een start gemaakt worden aan een imposante reeks.
Egelantier Boys D1 was het volgende slachtoffer op de lijst en werd met 12-0 verslagen.
Ook Barendrecht D5 werd met 9-1 verslagen, maar met een smetje 1 doelpunt tegen.
De sterkste ploeg was SV Charlois D2 die de schade beperkte tot 5-0. Leuke wedstrijd met meer strijd en waar we echt een goed tempo in moesten houden om druk te zetten.
De laatste wedstrijd was op dat moment de nummer 1 tegen de nummer 2. Tegenstander YVV de Zwervers D2 kwam, zag en verloor met 11-2. Volgende tegenstander is LMO D2.

Ook hebben we een aantal oefenwedstrijden gespeeld zoals:
Brielle D2 uit 1- 8, Smitshoek D2 thuis 1-3, Oranje Wit D2 uit 0 -10, CKC D1 uit 1-0 en Blijdorp D1 uit 1- 4 deze waren in juni gespeeld. In augustus Honselersdijk D2 uit 0-13, Pelikaan D1/2 uit 1-2, Toernooi DSO met 4 overwinningen en 1 nederlaag en de Jonge Spartaan D1 2-4. Dit zijn allemaal tegenstanders die uit komen in tweede klasse tot in de hoofdklasse.

In de trainingen zien wij een gretige groep jongens die allemaal aanwezig zijn. Wij gaan ervan uit dat deze groep een hoop gaat leren en dit gaan omzetten in de wedstrijden zodat ze volgend seizoen een stap hoger kunnen. Natuurlijk gaan we met de nieuwe website proberen om wekelijks een verslag te schrijven over de nog te spelen wedstrijden.