NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Vorige week produceerden Spartaan’20 en CVV Zwervers opgeteld nog tien doelpunten in hun wedstrijden. In de onderlinge ontmoeting op de ijskoude zaterdagnamiddag was het tegenovergestelde het geval: geen treffers, na 90 minuten 0-0 op het bord.

Anders dan de ‘score’ doet vermoeden, was het toch een alleszins aardige wedstrijd tussen twee ploegen die wilden aanvallen om de zege binnen te kunnen slepen en met grote inzet streden. Het enige gebrek: te onzorgvuldig voorin en te weinig scherpte bij de spaarzame kansen die zich wel voordeden. Spartaan’20 miste bovendien voorin de snelheid van de geblesseerde Lluis Baldeh Baldeh.

Voor rust is er een licht veldoverwicht voor Spartaan’20. De grootste mogelijkheid tot scoren heeft Mohamed el Yakoubi maar zijn lobje over de uitlopende doelman Elton Evora gaat voorlangs. Na een half uur ook nog een fraaie poging van Aroen Orie die van 45 meter over de te ver voor zijn doel staande keeper mikt, maar de bal rakelings naast ziet gaan. Een twijfelachtig moment is er ook nog als Mo el Yakoubi in ‘de zestien’ onderuit wordt getikt, maar scheidsrechter Robby Hornes ziet er geen overtreding in.

Na de warme thee direct een goede actie en schot van Aroen Orie, door de keeper gestopt. Het spel gaat heen en weer zonder grote kansen, tot de 72e minuut. Dan is het de beurt aan Spartaan-doelman Migael Essajas om zicht te onderscheiden. Eerst maakt hij een uitstekende kopbal van Jason Postema onschadelijk en even later brengt hij tot tweemaal toe redding bij gevaarlijke inzetten over de grond.

In de 79e minuut is Spartaan-aanvoerder Jaser Cavdar het dichtst bij een doelpunt. Na een goede aanval kapt hij zichzelf vrij en ziet hij zijn uitstekende schot op de lat uiteen spatten. Net voor het verstrijken van de officiĂ«le speeltijd nog een tweede potentieel penaltymoment. Een Zwervers-verdediger slaat de bal overduidelijk met de hand weg, maar ook nu weigert de arbiter naar de stip te wijzen. Een VAR had hier wellicht anders over besloten…

Nadat Mo el Yakoubi ten slotte uit een moeilijke hoek nog een kans voorlangs schiet, fluit de arbiter voor de laatste maal en moeten beide ploegen uiteindelijk zich tevreden stellen met een punt.

Omdat XerxesDZB zijn wedstrijd wel wist te winnen, heeft het bovenaan weer twee punten voorsprong genomen. Daar kunnen onze mannen in de laatste wedstrijd voor de winterpauze komende zaterdag nog verandering in brengen: de topper van oorspronkelijk 21 januari is naar voren gehaald: zaterdag 17 december XerxesDZB – Spartaan’20, aanvang 14.30 uur. We rekenen natuurlijk op vele Spartaanse supporters! Andere teams spelen niet, dus alle tijd Ă©n reden om ons hoogste team te komen steunen.