NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

De tweede bekerwedstrijd uit bij buurman Coal leverde in de absolute slotfase nog de volle winst op, waar dat er kort voor tijd niet meer in leek te zitten.

Spartaan’20 ging net als vorige week prima van start met snelle aanvallen en veel dreiging voor het doel van de tegenstander. Maar ondanks een aantal goede kansen werd het doel niet gevonden, waarbij Coal-doelman Ouail Berbia ook enkele malen prima redde. Coal kwam er voor de pauze niet echt aan te pas, maar had nog juist voor rust Ă©Ă©n grote kans, Spartaan’20-doelman Gianni Szepan-Afele tikte de bal uit de hoek.

Coal, met liefst vijf ruime dertigers in de ploeg, ging geloven in een goed resultaat en gooide er na rust een lading extra fysieke kracht Ă©n inzet in. De veel jongere Spartaan-elf had hier zichtbaar moeite mee, de dominantie van de eerste helft verdween en er waren nu aan beide kanten mogelijkheden, zonder dat sprake was van hele grote kansen. De wedstrijd leek op 0-0 af te stevenen, maar in de 90e minuut kwam de Coal-doelman in botsing met zijn eigen laatste verdediger en dat bood invaller Joci Chantre, speler van O21, de gelegenheid om simpel de 0-1 in het net te schuiven. En in de allerlaatste minuut van de extra tijd opnieuw een verdedigende misser van de gastheren, waarna Nelson Bashir de 0-2 maakte voor Spartaan’20.

Omdat de twee andere ploegen NSVV en FC Binnenmaas 2-2 tegen elkaar speelden, is er voor Spartaan’20 in de derde poule-wedstrijd nog alle kans om de volgende bekerronde te halen. Zaterdag a.s. 15.30 uur is het Spartaan’20 – FC Binnenmaas.