Vandaag – 2 april – stond de wedstrijd tegen sv Charlois F7 op het programma. Van de vorige wedstrijd wisten we dat de tegenstander van vandaag er flink de beuk in zou gooien. De wedstrijd zou officieel om 08:30 beginnen maar er was geen scheidsrechter in de omgeving en na lang wikken en wegen bleek toch een ouder van Charlois bereid te zijn om de wedstrijd te gaan fluiten.

Dat Charlois er flink in zou gaan was vandaag ook weer het geval. Met veel overtredingen kwamen onze mannen maar niet in hun spel en waren ze in de 1ste helft onder de indruk van de fysieke tegenstander. Vooral de grote jongen achterin was een obstakel voor onze spelers in de 1ste helft, ondanks wat kleine kansjes te hebben gecreëerd bleef het daarbij.

In de rust moeten de trainers wel gezegd hebben dat onze jongens niet bang moesten zijn voor Charlois, maar er zelf ook een schepje bovenop moesten doen om zo de wedstrijd weer in handen te krijgen. Dat bleek ook wel. De 2e helft waren onze mannen wat feller en minder onder indruk van de tegenstander.

We creëerden nog niet veel kansen. Maar uiteindelijk, door een goed genomen inworp van Jim die Troy aangooide, wisten we met een poeier van een flinke afstand de keeper te verassen. 0-1 voor ons!

Een paar minuten later was het Troy die via goed samenspel de bal mee kon nemen, maar hij werd door 2 spelers van Charlois onderuit gehaald. Een vrije trap van grote afstand, Troy die gehavend achter de bal gaat staan, de tranen nog even afveegt en vervolgens met alle kracht de bal richting het doel knalt en de keeper verrast. 0-2!

Een paar tellen later is het wederom Troy die de bal van Krishna krijgt en via de zijkant opstoomt en de bal probeert voor te geven op Jim. Maar de bal gaat richting het doel, de keeper houdt hem tegen, maar vergeet de bal op te pakken. Jim is er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten, 0-3!

Zo de wedstrijd lijkt gespeeld. Toch niet. Charlois weet nog even alle kracht te verzamelen en kan er nog een slotoffensief uitpersen. Het is vooral de grote verdediger die zich vol in de strijd gooit, waardoor sv Charlois terug kan komen tot 2-3.

Het werd nog even spannend maar de winst is binnen. Omer, Krishna, Troy, Bryce, Liano, Marcus, Thomas,Jay en Jim hebben vandaag de winst binnen weten te slepen door vooral allemaal keihard te werken!