NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Een in de eerste helft krachteloos Spartaan’20 liep door twee snelle, overigens dubieuze, tegentreffers de hele wedstrijd achter de feiten aan. BVCB won vrij moeiteloos en passeerde ons zodoende op de ranglijst.

Terwijl Spartaan’20 zeer afwachtend begon en zich te makkelijk liet terugdringen op de eigen helft, pakte BVCB vanaf de eerste minuut de zaken energieker aan. Al in de 6e minuut vonden de gastheren het net, maar werd die treffer nog geannuleerd wegens buitenspel. Het was wel een waarschuwing aan de Spartanen, maar die kwam kennelijk niet over. Vrijwel geen enkele bal vooruit ging goed en dus was het wachten op Bergschenhoekse treffers. Die kwamen er dan ook binnen 20 minuten. Eerst was het Ferdi Sinar die het net vond en vijf minuten later lag de 2-0 erin door Coen Barg. Aangetekend moet worden dat aan beide doelpunten van de thuisclub een duidelijke aanvallende overtreding vooraf ging, maar het dichtbij staande arbitrale duo dit ten onrechte liet lopen. Het deed op dat moment overigens niets af aan de verdiende voorsprong voor BVCB, want Spartaan’20 was nog niet in de buurt geweest van het vijandelijke doel.

Na een half uur voorkwam David Hartog met een fraaie redding zelfs de 3-0. Pas in de laatste fase van de eerste helft was sprake van enkele Spartaanse aanvallen waarvan enige dreiging uitging, maar twee inzetten van Mo el Yakoubi werden op tijd geblokt door BVCB-verdedigers.

Na de thee een duidelijk aanvallender Spartaan’20, maar in de 59e minuut kreeg het de derde tegentreffer te verwerken. Een snelle counter van BVCB bracht Michael de Rooy vrij voor de keeper en hij schoof de bal beheerst binnen, 3-0. Nauwelijks een minuut later voorkwam David Hartog een nog grotere achterstand. Het was het sein voor coach Omar Khan om liefst vier wissels tegelijk toe te passen en alles op de aanval te gooien. Er kwamen wat kansen voor Spartaan’20. Aroen Orie schoot in vrije positie te zacht in en Marwin Richard kopte een prima voorzet binnen maar zag zijn treffer afgekeurd wegens een licht duwtje.

Pas in de 79e minuut viel toch de 3-1 door Luis Baldeh Baldeh. Spartaan’20 geloofde nog in een resultaat en BVCB liet zich verder terugdringen. In de 86e minuut waren Luis Baldeh Baldeh en Diego Liefden dichtbij de aansluitingstreffer, maar mikten zij net naast. Daar bleef het bij, BVCB won verdiend, Spartaan’20 kwam veel te laat aan voetballen toe.

Komende twee weken kans op revanche, in twee achtereenvolgende thuiswedstrijden tegen Brielle en RVVH.