NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

De ontmoeting met koploper BVCB werd met enige angst tegemoet gezien, gelet op het wisselvallige optreden van het Eerste elftal in de voorgaande wedstrijden. Die angst bleek totaal ongegrond. Afgezien van de openingsminuten en de laatste fase van de wedstrijd, wist BVCB nauwelijks enig gevaar te stichten. Spartaan’20 speelde een degelijke wedstrijd, creĂ«erde kansen en won verdiend met 2-0.

In de openingsminuut had BVCB voorsprong kunnen nemen, maar linkerspits Ricoberto Luijandro mikte ruim over. Daarna namen de Spartanen het spel en het initiatief volledig over. In de 8e minuut een eerste kans voor Luis Baldeh Baldeh, maar hij kreeg op enkele meters van de doellijn zijn voet net niet tegen de bal. En even later een schot van hem, gestopt door BVCB-doelman Massimo van Ewijk. In de 19e minuut sprong iedere Spartaan al op voor een doelpunt: een harde voorzet van Mohamed el Yakoubi belandde op de voet van de instormende Nelson Bashir, maar diens inzet zeilde over de kruising. Op slag van rust leek de 1-0 wederom aanstaande, maar het bekeken lobje van Mohamed el Yakoubi kon nog juist door de doelman worden overgetikt.

Ook na rust veranderde het spelbeeld niet. Spartaan’20 schoot prima uit de startblokken. Een schot van Mohamed el Yakoubi werd door de doelman niet goed verwerkt, de attente Luis Baldeh Baldeh schoot de rebound prima binnen: 1-0. BVCB besefte dat het meer naar voren moest spelen, maar bleef toch vooral de lange trappen op de (eveneens lange) spits Michael de Rooy hanteren. Uit een zo’n tegenstoot kreeg hij in de 51e minuut een prima kans, maar schoof de bal naast. Spartaan’20 bleef de wedstrijd controleren Ă©n prima voetballen, wat in de 70e minuut leidde tot de 2-0. Luis Baldeh Baldeh zette een actie op en bracht Nelson Bashir in schietpositie en die mikte raak.

In de slotfase vloeiden de krachten wat uit de Spartaanse benen en zette BVCB nog even aan. Dit leidde tot enig gevaar vanuit een reeks hoekschoppen, maar Spartaan’20-doelman Gianni Szepan-Afele bleek een betrouwbare sluitpost.

Een mooie zege dus die Spartaan’20 in de subtop van de ranglijst brengt.

Pupil van de week Christoffer Ratin (uit JO11-3) mocht na de wedstrijd zijn contract tekenen bij voorzitter Cerano Bakker.

Volgende week de uitwedstrijd tegen het 1 punt boven ons staande vv Brielle.