NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Een geweldige teamprestatie, van de basis, de bank en de staf met elkaar. Daar ben ik vooral trots op!

De woorden van trainer Omar Khan als ik hem nog geen tien minuten na afloop aan de telefoon heb na de gewonnen wedstrijd tegen vv Brielle. Voor het wedstrijdverslag door zijn bril laten we hem zelf aan het woord:

In de eerste helft hadden we volledige controle over de wedstrijd en maken we halverwege een schitterende 0-1. Een mooie aanval brengt de bal uiteindelijk bij Mo el Yakoubi, die hem vanaf twintig meter diagonaal hoog in de touwen jaagt. We krijgen ook nog een geweldige kans op 0-2, maar Luis Baldeh Baldeh weet een mooie rush vanaf eigen helft niet te bekronen omdat Brielle-doelman Nigel Keehnen prima redt. Brielle creëert vrijwel geen kansen, tot vlak voor rust. De gevaarlijke kopbal wordt prima onschadelijk gemaakt door onze keeper Migael Essajas.

Aan de tweede helft begonnen we wat slapjes, Brielle krijgt een reeks corners en in de 54e minuut krijgen we de bal niet goed weg uit de verdediging. De opkomende linksachter van Brielle krijgt iets te veel ruimte en maakt een mooie 1-1. Maar een minuut later hebben we al het antwoord. Luis Baldeh Baldeh levert een prima voorzet af, Nelson Bashir komt goed voor zijn man en schiet de 1-2 binnen. Het wordt in de 70e minuut nog mooier. Weer een goede Spartaan-aanval, die doeltreffend wordt afgerond door Mo el Yakoubi. Hij knalt van dichtbij in het dak van het doel de 1-3 binnen.

Toch wordt het nog lastig. Brielle verhoogt de druk door met vier pure aanvallers te gaan spelen. En met nog tien officiële minuten op de klok krijgt Eren Yildizturan een beetje onnodig zijn tweede gele kaart en moet Spartaan met tien man verder. Er wordt bovendien liefst zeven minuten extra tijd bijgetrokken, dus is het werken geblazen tot het einde en tot krampens toe. Spannend wordt het nog even als Brielle ver in de extra tijd de 2-3 maakt uit een afgeslagen maar niet goed weggewerkte corner. De handen kunnen uiteindelijk de lucht in voor een terechte en vooral volwassen gespeelde winstpartij.

Komende zaterdag 12 november opnieuw een uitwedstrijd, In Ridderkerk tegen RVVH, aanvang 14.30 uur.