NieuwsNieuws 2022/2023Wedstrijdverslagen Archief

Geen topwedstrijd was het, maar toch leuk en spannend genoeg voor de toeschouwers om tot het laatst te blijven staan/zitten. Beide ploegen gingen de hele wedstrijd op zoek naar een treffer voor de overwinning en deelden ook ongeveer de kansen. Met de 0-0 aan het einde kon iedereen leven.

In het begin van de wedstrijd had Brielle het initiatief, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Na een kwartier kwam Spartaan’20 er beter uit. De eerste kans was na 20 minuten voor Luis Baldeh Baldeh, die vanuit een moeilijke hoek moest schieten en Brielle-keeper Nigel Keehnen op zijn weg vond. Enkele minuten later zette Dominique Lopes goed door tot bijna op de achterlijn en zag hij zijn inzet langs de doelman gaan, maar werd deze nog van de lijn gehaald door een Brielle-verdediger. Even later was er aan de andere kant een grote kans voor de bezoekers, maar verwerkte de Spartaan-verdediging deze poging tot een corner. De derde Spartaanse kans was na dik een half uur voor Aroen Orie, het schot werd geblokt.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd niets vermeldenswaardig voor de doelen. Pas in de 63e minuut een grote mogelijkheid voor de Briellenaren, het schot van Giliomar Leona belandde tegen de buitenkant van de paal. En ook de tweede grote kans in de tweede helft was voor de bezoekers, nu mikte Claudio Santos Silva naast. Daarna een fase waarin Spartaan’20 dichtbij een treffer kwam. Eerst een kopbal van Marwin Richard die de juiste richting miste en in de 83e minuut een prachtig schot van Chantley Job dat goed werd gepareerd door de Brielle-doelman. Beide ploegen bleven op zoek naar de winnende treffer en beide waren er in de extra tijd ook dichtbij. Eerst miste Claudio Santos Silva namens Brielle en de laatste grote mogelijkheid was voor Spartaan’20: Manzenza Quiavuazoa zag zijn schot nog tot hoekschop verwerkt door Nigel Keehnen. De hoekschop leverde niets meer op en direct volgde het slotsignaal van de resoluut leidende arbiter Jesse Verduijn.

Uiteraard was er weer een ‘pupil van de week’: Luigiano de Wit beleefde een mooie middag. Hij speelt in O13-3 en liet nog even weten het liefst ‘op 10’ te spelen. Luigiano ontving na afloop de bal met handtekeningen van Marwin Richard.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd: het drie punten boven ons staande RVVH komt op bezoek.