Alles wat in de eerste twee wedstrijden was te zien ontbrak zo ongeveer in de derde competitiewedstrijd. Veel te afwachtend spel in de beginfase, een enorme hoeveelheid foute passes, gebrek aan doortastendheid in de kansrijke situaties die er toch kwamen en een hele reeks van weliswaar niet ernstige maar wel veel oponthoud veroorzakende overtredingen, iets waar ook de tegenstander zich nogal aan bezondigde. Al met al was de 0-0 eindstand eigenlijk het beste want beide ploegen verdienden niet meer.

BMT opende de wedstrijd het meest voortvarend, Spartaan’20 speelde in de beginfase afwachtend en vooral ook slordig, iets waar de Spartaanse toeschouwers terecht over verbaasd waren gelet op de voorgaande wedstrijden waarin vanaf minuut Ă©Ă©n er wel druk en strijd was. Binnen tien minuten verscheen BMT tweemaal zeer gevaarlijk voor keeper Giovanni de Man; als een van de weinigen was hij wel op dreef en redde prima. Toen BMT zich na een kwartier meer liet terugzakken en ons het spel liet, bleken er wel degelijk mogelijkheden. Gilson Carvalho Dias had pech toen zijn knal van afstand op de lat uiteen spatte. Vervolgens ontstonden er tot aan de pauze wat kansen over en weer. Zo moest Giovanni met de voet redding brengen op een Haagse inzet, terwijl Mustafa Dogan aan de andere kant een vrije kopkans op enkele meters van het doel verprutste.

Iedere toeschouwer hoopte na de thee op een betere wedstrijd, maar dat beeld verbeterde niet. Weliswaar veel inzet van beide kanten, maar ook veel overtredingen die voor de nodige irritaties zorgden en als gevolg hiervan ook een veelvuldig stil liggend spel vanwege blessures. Voeg hierbij voor wat betreft zijn vlagsignalen een nogal over de schreef gaande BMT-grensrechter waar de arbiter van dienst te makkelijk in mee ging en de uiterst vervelende tweede helft is verklaard. Niettemin waren er aan beide kanten wel degelijk nog kansen tot scoren. Van Spartaan-zijde schoot Swendly Albertus in vrije positie op de keeper en ook Ersin Akdag stuitte op BMT-doelman Dogukan Boyla. Een kwartier voor tijd leek de 0-1 te vallen, maar Moussa Jigar zag zijn schot wederom op de lat belanden. Met nog vijf minuten op de klok was Oualid Doughli eveneens dichtbij een Spartaanse treffer met een fraaie volley die net langs de verkeerde kant van de paal ging. De laatste grote kans was even later voor BMT, ook jammerlijk gemist zodat ieder vrede kon en moest hebben met de puntendeling.