Voor het eerst in de geschiedenis stonden er twee Spartaan’20 F-teams tegenover elkaar in de KNVB-beker. Dinsdagavond 20 april moesten F9 en F10 het tegen elkaar opnemen in de kwartfinale.
kwartfinale f9-f10
De teams trainen wekelijks met elkaar op Katendrecht. De jongens zitten bij elkaar op school en sommigen zelfs bij elkaar in de klas.
F10 is in de competitie al kampioen en F9 staat ook bovenaan. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Om 19.00 uur klonk het beginsignaal van scheidsrechter Ed Goverde. Al snel bleek dat de teams aan elkaar gewaagd waren. F10 kwam goed uit de startblokken met een snelle uitbraak van Isaac. Daarna werd F9 sterker, het spel speelde zich vooral af op de helft van F10. Maar F10 had toch wel een paar gevaarlijke uitbraken, maar hieruit werd echter niet gescoord. F9 bleef druk zetten wat resulteerde in de 1-0. Na een aantal mooie combinaties en een corner liep F9 voor rust al uit naar 3-0. De verdediging van F10 speelde een zeer goede wedstrijd en wist veel doelpunten te voorkomen. Met name Jerry, Abel en Sheldon speelden erg goed in de verdediging en keeper Sam heeft veel mooie reddingen moeten verrichten.
Na rust bleef het een leuke wedstrijd en F9 wist nog een keer te scoren. F10 had nog een paar mooie uitbraken via Isaac en Ouissam maar dit mocht helaas niet resulteren in een doelpunt. De eindstand was uiteindelijk 4-0 geworden door doelpunten van Patrick, Fabio en Dean. F9 gaat dus door naar de halve finale. Hierin komen ze weer een team van Spartaan ’20 tegen, want F8 wist dinsdagavond uit in Herkingen te winnen.
Zet 11 mei 19.00 uur in je agenda, dan staat er weer een mooie wedstrijd op het programma.