NieuwsNieuws 2022/2023

Vrijdag 17 maart hadden we een niet-alledaags gezelschap te gast: de Valley Isle Academy, een voetbalacademie uit Maui. Maui is het tweede eiland van de Amerikaanse eilandenstaat Hawai. Het ligt op bijna 12.000 km afstand van ons land in de Stille Oceaan, gasten van zo ver weg hadden we nog nooit op ons complex!

Voetbal staat overal ter wereld als populaire sport op de kaart. De Hawaiïaanse voetbalacademie heeft als doel om spelers zich zo goed mogelijk als voetballer én mens te laten ontwikkelen. Elk jaar gaan er namens de KNVB trainers uit Nederland naar Hawai om de spelers kennis te laten maken met de Nederlandse filosofie qua trainen en coachen. Dit jaar kwam voor het eerst een groep spelers van de academie naar Nederland om kennis en ervaringen op te doen in het jeugdvoetbal hier. Trainen, wedstrijden spelen en uiteraard veel plezier beleven aan andere bezoekjes, het zorgt natuurlijk voor een onvergetelijke ervaring.
Wat het voor ons ook bijzonder maakt: dat op verzoek van de KNVB enkele jeugdtrainers van onze vereniging de eer hadden om een training te geven aan deze verre bezoekers. Wie weet volgt er ooit nog eens zo’n reisje de andere kant op….