knvb-beker-logo

De eerste bekerronde is gespeeld. Za-1 begon teleurstellend. Het behaalde in een slechte wedstrijd een moeizaam 2-2 gelijkspel bij het in de competitie een klasse lager spelende WCR. Er was zelfs sprake van een 2-0 achterstand die pas in de slotfase kon worden weggewerkt. Trainer Patrick Schaerlaeckens zag die getoonde veerkracht als een van de weinige winstpunten in deze partij; “nog meer dan genoeg verbeterpunten om aan te werken”, zo stelde hij.

Collega Gokan Akgoz van Zo-1 kon nog minder tevreden zijn over het resultaat, thuis 2-0 verlies van Pelikaan. Maar daar staat tegenover dat Zo-1 een heel behoorlijke wedstrijd speelde en het er zeker na rust lange tijd naar uit zag dat de gelijkmaker zou vallen. Pech en sterk verdedigen van de tegenstander voorkwamen de 1-1 en vlak voor tijd werd de wedstrijd beslist. Uiteraard ook hier nog genoeg werk aan de winkel richting de competitiestart.

De tweede bekerronde voor Za-1 en Zo-1 is dinsdagavond 23/8: Za-1 op bezoek bij RDM (19.30u), Zo-1 thuis tegen DBGC (20.00u).

Ons hoogste jeugdteam, JO19-1, startte prima in de beker en versloeg de leeftijdgenoten van Smitshoek uit met 3-0. Maandagavond 22/8 wordt verder gebekerd met een thuiswedstrijd tegen VOC.