NieuwsNieuws 2017/2018

Zaterdag 2 juni werden er op het sportpark van BVCB 35 bekerfinales gehouden. In 5 finales gaf Spartaan’20 acte de prĂ©sence. Het werd een spannende dag met ideaal voetbalweer. Dat wil zeggen voor de toeschouwers misschien een graadje te fris, maar de deelnemers konden lekker rondhollen zonder oververhit te raken.

 

JO11-10 beet al om 9.30 uur het spit af. Na 7 eerdere makkelijke uitoverwinningen in de voorgaande rondes gaf tegenstander Moerkapelle JO11-1 al direct vanaf de aftrap aan dat het nu niet zo makkelijk zou gaan.
De hele eerste helft moesten we alle zeilen bijzetten om de goed spelende jongens van “De Wilde Veenen” bij
te houden. Met een 1-1 ruststand lukte dat aardig en in de tweede helft kwamen de dieseltjes van JO11-10 weer op gang, wat naar de 4-1 bekerzege leidde.

Daarna kwamen gelijktijdig JO11-1 (tegen Haastrecht) en JO11-4 (tegen Vredenburch) aan de beurt. Gelukkig speelden ze naast elkaar op hetzelfde veld, zodat de toeschouwers beide duels konden volgen. Nou, die toeschouwers kwamen ogen tekort. Moest JO11-4 nog nipt zijn meerdere erkennen in Vredenburch (1-2), JO11-1 kwam na een spectaculaire serie strafschoppen, als bekerwinnaar tevoorschijn. (zie over JO11-1 nog de opmerking onderaan dit artikel)

 

JO11-4 mocht aantreden tegen Vredenbuch JO11-1 ook spelend in de 1e klasse. Spartaan’20 voetballend beter, maar de tegenstander was vooral heel fysiek. JO11-4 speelde niet zijn beste wedstrijd en dan zie je dat iedereen van je kan winnen. Helaas verloren met 2-1. Kampioen kan JO11-4 nog wel worden, dus nog even vol aan de bak mannen.

JO9-1 kwam competitie-tegenstander DHC tegen. Spartaan’20 JO9-1 heeft een prima seizoen gedraaid en de beker zou dan ook een beloning zijn voor het harde werken dit seizoen. In een technisch hoogstaande finale, vol goed voetbal, kwam Spartaan’20 langzamerhand tot een groter wordend overwicht. De uiteindelijke 4-0 zege mocht dan ook zeker dik verdiend worden genoemd.

 

JO13-8 kwam als laatste Spartaan’20-team uit in een finale en ging strijdend ten onder. Tegen een fysiek sterkere opponent (groot en snel), die haar clubnaam Sportief alle eer aan deed, werd het 5-3 voor de Noordenaren. Tekenend voor het karakter van JO13-8 was dat het zowel in de eerste, als in de tweede helft nog wist te scoren bij een numerieke minderheid.

Met 3 eerste prijzen en 2 tweede prijzen hoorde Spartaan’20 bij de best presterende clubs op deze perfect georganiseerde finaledag. Bedankt KNVB en BVCB voor het vele werk dat hiervoor is verzet. Al die vrijwilligers, in de kantine, van de muziek, voor de voortreffelijke arbitrage, bij de prijsuitreiking, achter de schermen, de EHBO, het randgebeuren (van parkeerhulp tot geldinzameling voor het Zwaluwen Jeugdwerk en iedereen die we nog niet opgenoemd hebben: GEFELICITEERD met een prachtige organisatie!


Trotse trainers Ricardo JO9-1 en Raoul JO11-1 en leider Romie JO11-1
= = = = = = = =
We zouden nog terugkomen op het programma van JO11-1. Zij kunnen komende donderdag “de dubbel” winnen. Voor de kinderen die het nog niet eerder meegemaakt hebben: bij “de dubbel” win je zowel de beker, als het kampioenschap.

Donderdag 7 juni 19.00 uur: Spartaan’20 JO11-1 – SVS JO11-1

Spartaan’20 moet deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. Kom ook hier kijken! Het loont de moeite.