sv Charlois (za) maakt het Spartaan’20 moeilijk

De kop zouden we ook kunnen vervangen door “Spartaan’20 maakt het zichzelf moeilijk”, maar dan zouden we sv Charlois tekort doen.

In de eerste helft van de aantrekkelijke wedstrijd toonde Spartaan’20 zijn technische vaardigheden en drukte het sv Charlois op de eigen helft terug. Mogelijk dat de 3-6 nederlaag vorige week tegen Coal de Charloisers wat voorzichtig had gemaakt; de defensieve instelling gaf Spartaan’20 in ieder geval veel ruimte om de aanvallende aspiraties bot te vieren. Dat leverde in de 9e minuut al twee grote kansen op die jammerlijk werden gemist. In de 15e minuut was het wederom bijna raak, met de nadruk op bijna want Enes Ozturk kogelde een vrije trap snoeihard op de kruising. Vervolgens schoot Shayron Curiel de bal een metertje over het doel van de prima keeper van Charlois Lorenzo van Trijp. Charlois werd nauwelijks gevaarlijk, maar dreigde in de 37e minuut in de persoon van Ibo Ozbilek toch de leiding te nemen. Zijn schot was echter slap en een gemakkelijke prooi voor Spartaan-keeper Delano Kortstam.

Voor rust wist Spartaan’20 niet aan de leiding te komen, mede omdat het matig acterende middenveld van Spartaan’20 te weinig sturend aanwezig was. In de eerste minuut na de pauze was Charlois even de weg kwijt en hielp het de thuisclub op weg. De inzet van de op links doorgebroken Raygivano Dompig werd nog van de lijn gehaald maar slecht weggewerkt, waardoor Rowendey Schoop de gelegenheid kreeg om de bal in het doel te werken: 1-0.

De zeer sportieve wedstrijd tussen de twee Oldegaarde-rivalen werd eventjes stevig, maar daar wist de niet kinderachtig leidende scheidsrechter Ramon Westhoff goed mee om te gaan.

In de 49e minuut een fraaie Spartaan-aanval: de voorzet kwam op het hoofd van de volledig vrijstaande Enes Ozturk, die de bal perfect inkopte en zodoende Spartaan’20 op een 2-0 voorsprong bracht.

Of Spartaan’20 hierna dacht het lek boven te hebben, óf dat Charlois plotseling alle schroom van zich afwierp?  Misschien was het wel van allebei wat, maar het werd in ieder geval ineens een wedstrijd. Het tot dan toe vooral aanvallende Spartaan’20 moest ook plotseling aan verdedigen gaan denken. Dit besef daalde maar langzaam in bij de middenvelders, waardoor er enkele hachelijke momenten voor het Spartaan-doel ontstonden. In de 67e minuut was een inzet van Dario Lara Olaya voor keeper Delano Kortstam te machtig: 2-1. Het doelpunt was voor Charlois een aanmoediging om met nog meer inzet Spartaan’20 onder druk te zetten. Maar hierdoor ontstond er ook voor Spartaan’20 de nodige ruimte en kansen om de voorsprong te vergroten. Zo wist Shayron Curiel een fout van Charlois-keeper Trijp bijna af te straffe. Maar eerlijk gezegd verdiende Charlois geen grotere nederlaag. Er werd niet meer gescoord. Beide teams verdienden alle lof voor de sportieve strijdwijze en de scheidsrechter voor het aanvoelen van de wedstrijd en de manier waarop hij leiding gaf.