In de eerste serieuze wedstrijd van het seizoen 2019-2020, de eerste van drie bekerwedstrijden in een poule, heeft Spartaan’20 zonder veel moeite met 1-7 gewonnen op bezoek bij zaterdag-tweedeklasser Serooskerke dat uitkomt in district Zuid 1.

Het was warm in het Zeeuwse en omdat het hoofdveld niet bespeeld mocht en kon worden, werd de pot op het tweede veld gespeeld. Een eveneens droog en hard veld waar de toeschouwers zonder enige beschutting in de brandende zon een beslist aardige wedstrijd met de prima scheidsrechter Thomas Groenendijk kregen voorgeschoteld.

Al in de 4e minuut schoof Melivai Krolis uit een voorzet de 0-1 langs de kansloze doelman van Serooskerke Jordi Suurmond. Zoals je mag verwachten als een eersteklasser tegen een tweedeklasser uitkomt, speelde Spartaan’20 in een hoger tempo dan het met veel inzet spelende Serooskerke. In de 13e minuut soleerde Talib Azaroiali door de Zeeuwse verdediging en passeerde de doelman: 0-2.  En in de 33e minuut maakte Talib gebruik van een verdedigingsfout en bracht hij de stand met een schuiver op 0-3, tevens de ruststand.

Na rust ging Spartaan’20 door. Het duurde welgeteld een minuut en Xavier Akinrinbola tikte de bal achter de keeper in het netje, 0-4 dus. In de 49e minuut was het de beurt aan Nathan Bernadina. Hij zorgde met een kopbal voor de 0-5. Daarmee was de beurt van Nathan nog niet voorbij want in de 58e minuut zorgde hij ook voor de 0-6.

Er werd in de tweede helft veel gewisseld. Bij Serooskerke waren er spelers aan vervanging toe, terwijl bij Spartaan’20 een aantal reserves de kans kregen zich te presenteren.

Verdedigend werd het bij Spartaan’20 wat rommelig. In de eerste helft kwam Serooskerke zelden in de buurt van Spartaan’20-goalie Delano Kortstam. Dat was in de tweede helft iets anders. In de 65e minuut schoot een Serooskerke-aanvaller op de binnenkant van de paal. De bal vloog achter keeper Kortstam het veld weer in, maar voordat ook maar een Spartaan’20-verdediger het in de gaten had, kopte Aron Wattel een prima voorzet in het doel: 1-6.

Daarna was het weer Spartaan’20 dat de regie overnam. In de 89e minuut wist invaller Tayfun Karaca de keeper te passeren en bracht de eindstand op 1-7.

Komende zaterdag 7 september om 15.00 uur neemt Spartaan’20 het in de volgende bekerwedstrijd op tegen de zaterdagtak van sv Charlois, dat in zijn eerste wedstrijd thuis verrassend fors met 3-6 verloor van onze buurman Coal. Net als Serooskerke zijn Coal (zo) en Charlois (za) tweedeklassers.

Daarvoor wordt dinsdagavond 3 september (20.00u) nog geoefend tegen vv Zuidland, uit.